Un camion a rămas blocat în tunel. Ce a făcut șoferul?

Autor: Elena Luchian 17 iun. 2020 Știri auto

Un camion a rămas blocat într-un tunel din Lituania. Șoferul a decis să intre în pasajul subteran, deși indicatoarele interziceau accesul vehiculelor de mare gabarit. “Era singura rută pe care mi-a arătat-o GPS”, a explicat bărbatul atunci când a fost interogat de oamenii legii.

GALERIE FOTO

Șoferul lituanian a experimentat cum e să rămâi blocat într-un tunel. Deși camionul său era prea înalt pentru a putea trece cu bine prin tunel, acesta s-a încăpățânat să intre.

Camionul său a putut să înainteze până spre ieșire, când înălțimea tunelului a devenit tot mai mică și vehiculul a rămas blocat chiar înainte de a ieși.

Ce a făcut șoferul ca să poată scoate cammionul blocat din tunel?

Șoferul a găsit însă, rapid soluția salvatoare. A apelat la dezumflarea roților pentru a reduce înălțimea vehiculului. S-a deplasat apoi în marșarier pentru a putea ieși. Evident, a fost imposibil ca alte mașini să poată trece prin tunelul cu o singură bandă pe sens, așa că a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a devia circulația.

Atât camionul, cât și tunelul, au suferit avarii majore.

Șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, dar acesta a arătat că bărbatul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Șoferii de camion, neatenți la restricțiile de înălțime?

În ultima perioadă s-au înregistrat mai multe incidente provocate de șoferi care au ignorat sau nu au observat restricțiile de înălțime la intrarea într-un tunel sau la trecerea pe sub un pod.

În luna aprilie, în Northampton, Massachussettes, un  TIR  a rămas blocat sub un pod care permite trecerea vehiculelor cu o înălțime mai mică de 3 metri și 35 de centimetri. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui alt conducător auto.

În urmă cu patru luni, pe o șosea din nord-vestul statului american Indiana, remorca unui camion a ajuns în poziție verticală și a fost repusă pe roți cu ajutorul unei macarale. Și atunci, șoferul a recunoscut că nu a observat restricțiile de înălțime.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stirile ProTV



Comentarii
Inchide