Un camion care transporta peste 600 de porci s-a răsturnat în Pasul Tihuța

Autor: George Cristea 06 mart. 2021 Știri auto
Un camion care transporta peste 600 de porci s-a răsturnat în Pasul Tihuța

Un camion care transporta 600 de porci s-a răsturnat în Pasul Tihuța. Zeci de animale au murit strivite pe DN17, a anunțat Poliția Bistrița-Năsăud.

Accidentul s-a petrecut vineri după amiază, după ce camionul s-a răsturnat într-o curbă, la ieșirea din localitatea Piatra Fântânele. Cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza vitezei, combinată cu centrul de greutate ridicat al camionului care transporta animale. Remorca unui astfel de camion este compartimentată pe mai multe niveluri (de regulă patru) pentru a permite încărcarea mai multor animale. Acesta este motivul pentru care centrul de greutate este ridicat, ceea ce cauzează instabilitate în viraje.

„În această după-masă, pe Drumul Național 17, la ieșire din localitatea Piatra Fântânele, a avut loc un accident rutier. Conform primelor date, un autotren care circula pe direcția Suceava-Bistrița, condus de un bărbat de 50 de ani, din Satu-Mare, încărcat cu porci s-a răsturnat. În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit și transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița Năsăud.

Camion cu porci, răsturnat în Pasul Tihuța. Zeci de animale au murit strivite

A fost sesizată Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița Năsăud, care a trimis o echipă în zonă pentru a verifica legalitatea transportului și a lua măsurile care se impun. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. La fața locului a fost direcționată automacaraua de la Detașamentul de Pompieri Bistrița.

Directorul DSVSA, Romulus Bița, a declarat că TIR-ul venea din județul Neamț și că în jur de 50 de porci au murit în urma accidentului rutier.

„Sunt aproximativ 40-50 de porci morți, restul sunt descărcați și duși într-o curte, la o gospodărie apropiată, și se așteaptă să vină un alt mijloc de transport care să îi încarce și să îi ducă la destinație. Veneau din județul Neamț către județul Sălaj. Am înțeles că sunt 625 de porci în transport. Acolo (în Pasul Tihuța – n.r.) și ninge. Mai greu va fi la încărcare, dacă va fi noapte și frig, va fi greu să îi prindă și să îi încarce, a precizat Bița.

Nu este prima oară când o mașină care transporta animale a fost implicată într-un accident. Un accident similar s-a produs luna trecută pe drumul morții E85. Anul trecut, un accident bizar s-a produs pe autostrada A1, la kilometrul 472, după ce un porc a căzut dintr-o mașină care transporta animale. Două mașini s-au lovit în accident, încercând să evite porcul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide