Un camion a fost transformat într-o autocaravană de lux de peste 400.000 de dolari

Autor: Mihai Morcovescu 14 iul. 2022 Știri auto

Freightliner Coronado este un camion convențional de clasa 8 pe care cu siguranță l-ai văzut și admirat în filmele americane de acțiune. Specialiștii australieni de la Haulmark Trailers au transformat un exemplar din faimosul „truck” într-o autocaravană de lux al cărui preț este de 425.000 de dolari.

Compania de la Antipozi este specializată în modificarea diverselor versiuni ale legendarului camion. În acest an se împlinesc două decenii de când a început producția unuia dintre camioanele emblematice ale transportatorilor de peste Ocean. Acum, Haulmark a realizat ceea ce ar putea fi cea mai mare și mai luxoasă autorulotă din lume.

Noul Freightliner Coronado by Haulmark are la bază versiunea standard a camionului, care măsoară 13,7 metri în lungime. Australienii s-au gândit că nu este suficient pentru ceea ce au de gând să facă și i-au adăugat o remorcă pe două niveluri, care adaugă încă 11 metri.

Freightliner Coronado by Haulmark are și garaj pentru două mașini

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Camionul este echipat cu un motor diesel și cu o transmisie automată cu 18 rapoarte. Acesta a fost cumpărat de nou în 2008, însă în cei 14 ani scurși de atunci nu a parcurs decât 104.607 kilometri. Asta face să se afle într-o perfectă stare de funcționare.

Exteriorul mastodontului este finisat într-o nuanță de gri ardezie. Aceasta vine perfect în contrast cu accentele de negru lucios și cu ornamentele cromate. Aspectul este completat de anvelopele pe 22 de inch și de setul de faruri LED. Acestea din urmă conferă camionului un aspect modern.

Însă, ceea ce este cu adevărat important la autorulotele de toate formele și dimensiunile este interiorul. Aici regăsim un living uriaș, care include mai multe canapele din piele, o zonă de servit masa, un TV prin satelit, trei aparate de aer condiționat și numeroase dulapuri și spații de depozitare din lemn. Bucătăria este dotată cu un cuptor cu microunde, un frigider cu două uși, o chiuvetă, alimentare cu apă caldă, etc.

În continuare regăsim o baie cu o cabină de duș, chiuvetă și wc, iar în partea din spate dormitorul matrimonial. Acesta este dotat cu un pat „queen-size”, multe spații de depozitare și încă un televizor. Uriașul camper oferă copertine acționate electric, un televizor și un frigider de exterior, precum și un grătar, toate acestea ideale pentru o petrecere în aer liber.

Cum spuneam, Haulmark a adăugat o remorcă pe două niveluri. Aceasta este, practic, pe post de garaj pentru două mașini. Zona principală este accesată printr-o ușă laterală sau printr-un hayon cu ferestre, care face ca garajul pe roți să arate ca un showroom. Remorca-garaj este complet echipată cu tot ceea ai nevoie pentru a lucra la mașina ta, inclusiv cu aer conditionat.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide