Un colecționar a cumpărat opt modele Bugatti. Nu pe rând, ci la pachet!

Autor: Mihai Morcovescu 16 apr. 2022 Știri auto

Să fii client Bugatti nu este de ici, de colo, însă să pleci acasă cu opt modele ale mărcii din Molsheim este cu adevărat ceva unic. Recent, un pasionat colecționar de mașini produse de marca franceză a venit la sediul companiei ca să ridice personal comanda. Suma totală nu a fost dezvăluită, însă cu siguranță este cu șase zerouri.

Doar două modele au fost „full-size”

Dintre cele opt mașini, doar două au fost modele de dimensiuni normale. Este vorba despre un Chiron Super Sport 300+ și un Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition. Ambele supercar-uri au fost achiziționate de misteriosul colecționar pentru el.

Bolidul Chiron Super Sport 300+ folosește puternicul motor W16 de 8,0 litri de 1.600 CP al companiei. Bugatti a produs doar 30 de exemplare și toate și-au găsit proprietar.

Modelul Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition a fost produs într-o serie și mai limitată, de doar 8 unități. Exemplarul acestui client Bugatti a primit certificarea oficială din partea „La Maison Pur Sang”. În 2013, acesta devenea cea mai rapidă decapotabilă de serie din lume, atingând o viteză de 408,84 km/h. Acest lucru a fost posibil datorită propulsorului W16 de 8,0 litri, care livrează 1.183 CP.

Celelalte șase vehicule au fost toate modelul Bugatti Baby II și au fost comandate de colecționar pentru cei șase copii ai săi. Aceștia au fost prezenți alături de tatăl lor la ceremonia în care au primit cheile automobilelor. Fiecare mașină a fost finisată într-o altă nuanță: galben, roșu, albastru, verde, alb și portocaliu. Baby II este un tribut adus modelului original de la mijlocul anilor ’20.

Bugatti Baby II un fel de mașinuță electrică ceva mai mare decât cele pentru copii pe care le vezi pe piață. Acesta este propulsat de un motor electric și poate atinge o viteză maximă de 70 km/h. Folosește fie o baterie cu rază scurtă sau lungă de acțiune, care oferă o autonomie de până la 50 de kilometri.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide