Un DeLorean a fost descoperit într-un depozit. Două decenii a stă nemișcat – VIDEO

Autor: Marius Vișan 10 oct. 2023 Știri auto

Un exemplar DeLorean produs în 1981, cu 977 de mile (aproximativ 1600 de km) la bord, care a stat aproape două decenii depozitat într-un garaj, a fost readus la lumină, să spunem așa. Surpriza descoperitorii este că mașina are foarte puțină rugină și este dotată cu cauciucurile originale. Clipul a fost postat de canalul de YouTube DeLorean NATION și distribuit de Motor1.com.

O descoperire interesantă a ieșit recent la iveală în deșertul din New Mexico: un DeLorean în stare bună, ascuns într-un depozit prăfuit, cu doar 977 de mile pe odometru.

În ultimii ani, emblematica mașină sport din oțel inoxidabil, asociată cu filmul „Înapoi în viitor”, a devenit un simbol al anilor 1980 și o relicvă prețuită de colecționari și entuziaști deopotrivă. Poate fi un adevărat eveniment să vezi un DeLorean abandonat, primind o a doua șansă la viață.

DeLorean DMC-12, conceput de inginerul și antreprenorul vizionar John DeLorean, a fost un concept revoluționar care a urmărit să îmbine stilul, performanța și inovația într-un mod inedit. Cu ușile sale distinctive tip gullwing („aripi de pescăruș”) și caroseria elegantă din oțel inoxidabil, mașina a fost o adevărată emblemă a epocii sale. Dar nu doar designul său a captat imaginația publicului, promisiunea de a călători în timp, imortalizată prin apariția sa ca mașină a timpului în filmele „Înapoi în viitor”, a fost cea care a catapultat cu adevărat DeLorean în culturs pop.

Este unul din primele DeLorean produse

De-a lungul deceniilor, entuziaști din întreaga lume au întreținut și restaurat aceste vehicule rare, menținând viu visul de a deține și de a conduce un DeLorean. Cel mai recent, a fost descoperit un exemplar care a stat într-un depozit timp de peste 20 de ani, cu doar 977 de mile la bord. Mașina prezentată în videoclipul din partea de jos a acestei pagini este într-o stare destul de bună, cu doar cantități minime de rugină pe suprafața unor componente ale șasiului și este încă echipată cu anvelopele sale originale.

Youtuberii de la DeLorean Nation inspectează mașina cu atenție și descoperă că este unul dintre primele vehicule produse. A ieșit din fabrică în aprilie 1981. De asemenea, motorul pare a fi în stare bună, cu toate furtunurile intacte și fără scurgeri majore. În afară de praful care acoperă aproape toate suprafețele din afara și din interiorul mașinii, precum și de numărul de șoareci morți, totul pare fie restaurabil la această mașină.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video - YouTube DeLorean NATION


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide