Volkswagen construiește un Golf GTI Clubsport cu 300 de cai putere și tracțiune față

Autor: Elena Luchian 14 oct. 2020 MASINI NOI

Volkswagen construiește un Golf GTI Clubsport cu 300 de cai putere și tracțiune față. Versiunea R vine cu aceeași putere, dar are tracțiune integrală.

GALERIE FOTO

Volkswagen Golf GTI Clubsport are la bază GTI-ul cu motor turbo e 2.0 litri cu patru cilindri. Acesta are 250 de cai putere și un cuplu de 370 Nm. Nemții plusează în cazul noii versiuni și îi asigură 300 de cai putere și 400 Nm. Un soft ECU reconfigurat și un turbocompresor Continental nou sunt cele care schimbă parametrii.

Motorul este cuplat la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj care expediază resursele către puntea față. Volkswagen îi trece în cont un sprint de la 0 la 100 km/h în 6.0 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Golf GTI Clubsport vine echipat cu un diferențial blocabil electromecanic variabil, care reacționează în funcție de modul de rulare selectat de cel aflat la volan. Configurațiile noi pentru amortizoare și arcuri fac din compactă un veritabil atlet.

Volkswagen Golf GTI Clubsport (4)

GALERIE FOTO

A trecut print-o actualizare și sistemul Dynamic Chassis Control (DCC), care integrează acum nu mai puțin de 15 setări pentru modurile de rulare. Apare un nou mod nou, denumit “Special” pentru parcurgerea circuitului supranumit “Iadul verde”, Nurbrugring Nordschleife.

Un sistem de frânare performant cu etriere cu două pistoane și un sistem ABS cu setări noi completează datele dinamice ale modelului. Suspensia aduce acum mașina cu 15 milimetri mai aproape de sol față de GTI-ul standard.

Volkswagen Golf GTI Clubsport – un look pe măsura performanțelor

Este ușor de recunoscut noul Volkswagen Golf GTI Clubsport. A primit o bară redesenată, jante de 19 inci și un eleron proeminent. Hot hatch-ul german vine și cu elemente grafice care anunță că este vorba despre o versiune specială.

Cabina continuă liniile sportive de la exterior. Scaunele sport sunt îmbrăcate standard în ArtVelour și prezintă cusături contrastante roșii, iar pielea perforată este oferită ca opțiune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide