Un hoț de catalizatoare a acționat chiar sub ochii polițiștilor

Autor: ProMotor 10 apr. 2021 Știri auto

Un hoț de catalizatoare a ”acționat” chiar sub ochii polițiștilor. S-a întâmplat la începutul lunii aprilie în statul Washington, SUA.

În ultimul an a existat o serie de furturi de convertoare catalitice, iar problema continuă. Catalizatorul este o componenta vitală a sistemului de emisii al unei mașini. Acesta conține metale prețioase care sunt destul de valoroase, făcându-le o țintă predilectă pentru hoți.

Cel mai recent incident s-a produs pe 2 aprilie, în Seattle, Washington (SUA) unde polițiștii au găsit abandonată o Honda Accord din 1992. După verificări aceștia au descoperit că a fost furată, iar polițistul care a găsit-o a observat că pe bancheta din spate se afla un convertor catalitic. Nu a fost clar dacă convertorul catalitic aparținea acelei Honda sau altei mașini.

Totuși, partea cea mai interesantă s-a întâmplat imediat după ce au găsit mașina. Asta pentru că l-au surprins pe infractor în timp ce încerca să intre în mașină, scrie Carscoops.com.

Și-au putut da seama cu ușurință că mașina nu era a lui pentru că încerca să o deschidă cu o cheie de Infiniti, care nu se potrivea. Apoi l-au reținut înainte ca acesta să poată scăpa, iar mașina a fost apoi returnată proprietarului său de drept. Hoțul se confruntă acum cu o pedeapsă cu închisoarea.

Furtul de catalizatoare pare că devine un fenomen

În urmă cu o lună, poliția din Los Angeles a recuperat 250 de catalizatoare în valoare de aproximativ 750.000 de dolari. Alături de piesele auto, ancheta a avut ca rezultat 19 arestări și recuperarea a 100.000 de dolari, precum și confiscarea unei arme cu numere de serie șterse.

Multe surse raportează că furturile au crescut la nivel național în timpul pandemiei. Explicația ar fi că multe mașini au stat în parcare o perioadă îndelungată, iar asta a reprezentat o oportunitate pentru hoți. Presa americană raportează că furturile de catalizatoare nu au crescut doar în SUA, ci și în Canada.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide