Un nou accident provocat de un model Tesla scăpat de sub control în China – VIDEO

Autor: Adrian Somai 22 feb. 2023 Știri auto

Tesla se confruntă cu noi probleme cu clienții din China, tot mai mulți dintre ei ajungând să se plângă de comportamentul ciudat al mașinilor în anumite situații. De multe ori, plângerile se dovedesc a fi nefondate, însă două cazuri recente ies în evidență. Este vorba despre două accidente care au avut loc în circumstanțe similare și care ridică semne de întrebare cu privire la siguranța mașinilor Tesla.

În luna noiembrie a anului trecut, un Tesla Model Y a accelerat singur, scăpând de sub control și provocând un accident la capătul unei “curse nebune” lungă de 2.6 kilometri. Conform mărturiilor, șoferul a încercat din răsputeri să oprească mașina sau să recapete controlul asupra ei pe întreaga durată a cursei, însă frânele nu au răspuns în niciun fel.

Viteza la care ajunsese Model Y în timpul cursei a fost foarte mare, mașina fiind înregistrată cu o viteză excesivă de mai multe camere de supraveghere, potrivit AutoEvolution. Pe camerele de supraveghere pot fi observate și stopurile aprinse ale mașinii, semn că șoferul chiar a apăsat pedala de frână în încercarea sa de a opri mașina. Oficialii Tesla ar fi susținut la un moment dat că șoferul a apăsat din greșeală pedala de accelerație, însă toate semnele ne arată că nu asta s-a întâmplat de fapt.

Anchetele sunt în curs de desfășurare

Nici nu s-a încheiat ancheta cu privire la cazul relatat în rândurile anterioare, când un alt eveniment de acest fel a luat prin surprindere șoferii Tesla din China. De această dată este vorba despre un Tesla Model 3, care, la fel ca și în cazul precedent, a scăpat de sub control și a accelerat fără măsură.

Viteza mașinii a fost atât de mare încât aceasta s-a ridicat în aer și aproape că a aterizat pe partea din față în timp ce trecea peste un pod. Evenimentul s-a încheiat tragic, un pasager pierzandu-și viața, în timp ce șoferul a fost rănit grav. Cauza accidentului este investigată în prezent de autoritățile din localitate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video YouTube - CarNewsChina


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide