Un nou concurent pentru Tesla Model Y? Rivian R2 va fi lansat și în Europa – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 feb. 2024 Știri auto
Un nou concurent pentru Tesla Model Y? Rivian R2 va fi lansat și în Europa – VIDEO

Rivian pregătește un nou SUV electric și, de data aceasta, viitorul model al companiei americane va fi lansat și în Europa.

Un nume tânăr pe piața auto, producătorul american Rivian vrea să intre și pe piața europeană. Primul model ce va fi vândut pe Bătrânul Continent este viitorul Rivian R2, un SUV complet electric ce va fi prezentat în curând. Fiind mai mic și mai accesibil decât vehiculele din seria R1, ne putem aștepta ca noul SUV să aibă succes printre clienții europeni și, de ce nu, să concureze cu Tesla Model Y.

SUV-ul R1S și camioneta R1T sunt în producție din 2022. Chiar dacă Rivian a reușit să vândă anul trecut 47.200 de vehicule în SUA, singura altă piață pe care a intrat până acum este Canada. Cu toate acestea, cu R2, Rivian se va extinde în câteva țări noi din Europa, inclusiv Marea Britanie, potrivit Carscoops.

Rivian vrea să intre și pe piața europeană cu viitorul SUV R2

Noul SUV electric al companiei Rivian va fi construit pe o platformă cu totul nou, cu toate că nu se cunosc foarte multe detalii tehnice deocamdată. Rivian a indicat anterior că noua platformă va fi semnificativ mai simplă decât cea a lui R1, având ca scop reducerea complexității și a costurilor.

CEO-ul Rivian, RJ Scaringe, a declarat că platforma R2 va avea cu 60% mai puține ECU și o lungime cu 25% mai scurtă a cablajului în comparație cu modelul mai mare. Se preconizează că aceste modificări vor avea ca rezultat economii substanțiale, în valoare de mii de dolari per exemplar.

Compania a confirmat că noul model va fi prezentat în data de 7 martie 2024. În timp ce nu există o dată concretă pentru începerea vânzărilor în Europa. Cel mai probabil, compania va fi nevoită să stabilească o nouă infrastructură de vânzări, un proces care ar putea dura o perioadă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rivian


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide