O vloggeriță prezintă Rivian R1T într-un mod inedit. Este cel mai spectaculos pick-up electric – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 08 ian. 2023 MASINI NOI

Rivian R1T este un pick-up full electric dezvoltat deocamdată pentru piața din SUA.

Are un look futurist și este puțin mai mare decât un Ford Ranger. Pick-up-ul are două sau patru motoare electrice, în funcție de model, dezvoltând între 600 și 835 de CP, iar pe mașină se află fix 7.777 de baterii care alimentează diferite componente. Autonomia mașinii depinde, de asemenea, de motorizarea aleasă și variază între 420 de kilometri și 640 de kilometri.

Mașina poate fi deschisă în patru moduri, ne spune Supercar Blondie. Primul, cel mai clasic, e de la cheie, al doilea prin intermediul unui card sau, al treilea, cu ajutorul unei brățări. Dacă nici una dintre aceste opțiuni nu este destul de practică, mai rămâne aplicația dedicată a mașinii, prin intermediul căreia se poate debloca. Atunci când închizi mașina, ai putea avea o surpriză. Rivian a preferat în locul clasicului „beep”, ciripitul păsărelelor.

Dacă ne-am fi așteptat ca sub capotă să găsim circuite și baterii, Rivian a creat, de fapt un loc de depozitare modular. În interior există nișe prize, un buton de urgență pentru deschiderea capotei, dar și o podea falsă, atașată magnetic, care extinde spațiul de depozitare.

Rivian R1T poate remorca până la 5 tone, destul cât pentru o rulotă.

Spații de depozitare și loc pentru a monta o bucătărie mobilă

Inginerii de la Rivian au profitat de orice spațiu pe care mașina îl are. Între locurile din spate și bena mașinii există un alt loc de stocare, cu formă cilindrică. Accesul se face prin intermediul a două uși dispuse de ambele părți ale mașinii, între portierele din spate și roțile de pe puntea din spate, acționate prin intermediul unui buton. Acestea se rabatează de sus în jos, perpendicular pe mașină, oferind un spațiu îngust, în care ar încăpea crosele de golf, un snowboard sau o persoană care nu are claustrofobie, după cum ne demonstrează însăși prezentatoarea.

Spațiul are, de asemenea, un buton de urgență, prize auto, iar kitul de primul ajutor se află pe una dintre ușile acestui spațiu. Pentru cei care vor mai mult de la acest spațiu, cu 5.000 de dolari pot integra o întreagă bucătărie de camping, perfect funcțională. Bucătăria vine și cu propriile tacâmuri, farfurii și oale.

Bena vine cu un compresor și sistem anti-furt

Bena din spate a mașinii, dar și protecția care o acoperă, se deschid de la un buton discret poziționat pe margine. Barele transversale ale benei pot fi ușor scoase și montate ca suport pe acoperișul mașinii. Bena vine cu propriul compresor integrat pe partea din stânga, astfel că un Rivian R1T nu va rămâne vreodată în pană. Lângă compresor există două lăcașuri pentru care Rivian a proiectat un lanț de siguranță care se atașează la ambele capete și odată cu blocarea mașinii, lanțul rămâne, la fel, blocat.

Pe partea opusă a compresorului există două prize, iar de la un simplu buton, podeaua benei se ridică pentru a dezvălui locul roții de rezervă. Pentru temerarii care nu au nevoie de roată de rezervă, locul devine un spațiu unde pot fi puse la rece băuturi și alimente.

Interiorul este realizat din materiale reciclate, iar în portieră găsești o lanternă

Interiorul păstrează aceleași linii minimaliste, cu un spațiu modular la fel de funcțional. În interiorul portierei, în loc de umbrelă (ca la Roll-Royce sau Skoda), Rivian îi pune la dispoziție clientului o lanternă, care se încarcă în locul ei dedicat. Lanterna are și o poveste în spate, fiind bateria cu numărul 7.777 a mașinii, pe care inginerii au adăugat-o pentru a obține acest număr.

Scaunele încăpătoare par a fi făcute din piele la prima vedere, însă Rivian a ales pentru tapițerie un material vegan. Pentru a merge pe aceeași linie prietenoasă cu mediul, celelalte componente ale bordului și ale sistemului de infotainment sunt realizate din materiale reciclate (în afară de finisajele din lemn).

Dacă ne-am fi așteptat ca inventivitatea să se oprească la spațiile de depozitare și materialele folosite, nu este tocmai așa. În consola dintre scaunele din față, în partea de jos, există o boxă. Până acum nimic surprinzător, însă boxa poate fi scoasă și poate fi folosită asemenea unui boxă portabil, cu luminițele stroboscopice de rigoare.

Tot pe consolă se găsește și portul de încărcare wireless, chiar lângă un (alt) spațiu de depozitare mai mult decât generos.

Yeti vine în ajutor. Cum este protejată mașina?

Opțiunile și funcțiile mașinii pot fi controlate din tableta aflată pe bordul mașinii. Tableta este și casa unui Yeti, personificarea sistemului de siguranță a mașinii. În cazul în care una dintre cele 11 camere detectează mișcare sau o tentativă de furt, Yeti-ul apare pe tabletă pentru a-i avertiza pe cei din mașină de potențialul pericol.

Locurile din spate, pe lângă spațiul imens de care dispun, pot avea și un aer demn de mașinile premium. Mijlocul spătarelor se rabatează pentru a forma o cotieră, dar și un suport de pahare. Ce se întâmplă cu spațiul rămas după rabatarea cotierelor? Devine, desigur, loc de depozitare și cale de acces către spațiul cilindric, amintit mai sus, din spatele scaunelor.

Rivian R1T este evident dedicat celor cu un stil de viață activ și nu se rezumă la a fi un simplu pickup de oraș cu jante mari. Poate tracta greutăți mari, are (prea mult) loc de depozitare și devine accesibil chiar dacă cheia nu este la îndemână.

Alte detalii interesante puteți vedea în prezentarea de mai jos.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube - Supercar Blondie


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide