Un politician sud-african a cerut să fie înmormântat într-un Mercedes

Autor: ProMotor 10 apr. 2020 Știri auto

Nu știm dacă cei de la Mercedes sunt mândri de această decizie, dar tocmai am aflat că un politician sud-african a cerut să fie înmormântat în mașina lui de suflet, un Mercedes 500 E (W124) din 1990. Și cum în Africa de Sud circulă o vorbă „whatever Tshekede wants, Tshekede gets”, rudele s-au dat peste cap ca să-i îndeplinească această ultimă dorință.

Intră în Galeria FOTO

Pentru că, da, Tshekede Bufton Pitso este numele întreg al politicianului care și-a iubit mai mult mașina, cumpărată second-hand, decât propria soție. Soarta i-a jucat însă un renghi lui Tshekede, pentru că acesta și-a dat obștescul sfârșit chiar în timp ce mergea spre mașină pentru a se bucura de liniștea și confortul interiorului luxos. Un renghi pe care Tshekede l-a pasat mai departe rudelor, pentru că ultima lui dorință a a fost să fie înmormântat nu într-un sicriu banal, ci chiar în mult-iubita mașină.

Sic transit gloria mundi… Tshekede Bufton Pitso fusese în vremurile bune un om de afaceri de succes, cu un garaj impresionant, plin cu modele Mercedes scumpe (nu chiar la nivelul Țiriac Collection, însă). Nu știm dacă intrarea în politică l-a adus la sapă de lemn sau dacă a intrat în politică după ce a rămas fără niciun șfanț, cert este că în ultima vreme Tshekede rămăsese cu o singură mașină, acest Mercedes 500 E.

Nici acesta nu se afla într-o formă prea bună, fiind defect și netransportabil, dar politicianul sud-african găsea o plăcere deosebită atunci când intra în mașină și dădea drumul la radio. Dorința lui Tshekede Bufton Pitso de a fi înmormântat în mașina vieții sale Mercedes a fost îndeplinită cu religiozitate de familie, chiar dacă preotul și cei de la serviciile funerare nu au apreciat cum se cuvine acest gest. Înfipt solemn în scaun și cu centura pusă regulamentar, Tshekede Bufton Pitso a părăsit această lume în stil.

„N-am mai avut o astfel de cerere până acum, iar înmormântarea cu mașina a fost o treabă stresantă și dificilă” a declarat preotul pentru un ziar local. De cealaltă parte, reprezentantul firmei de pompe funebre a trebuit să măsoare exact mașina pentru a se asigura că încape în groapă și nu rămân părți descoperite. De asemenea, mormântul a avut nevoie de o rampă pentru ca neobișnuitul coșciug pe roți să poată intra în interior.

Aparent, în ciuda declarațiilor preotului, înmormântările cu mașini nu sunt o chestie neobișnuită în Africa. Cu doi ani în urmă, un nigerian a aranjat ca tatăl său să fie înmormântat într-un BMW X5 nou-nouț. Cu cinci ani în urmă, presa din Africa de Sud amintește de un alt nigerian, care și-a înmormântat mama într-un Hummer. Hmmm… idei?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide