Până la urmă, un producător auto va construi mașina Apple. Despre cine este vorba?

Autor: David Andrei 08 ian. 2021 Știri auto

Până la urmă, un producător auto va construi mașina Apple. Ar putea fi vorba despre Hyundai, care a lansat deja o serie de indicii cu privire la colaborarea cu gigantul din domeniul IT.

GALERIE FOTO

Proiectul Apple în domeniul mobilității autonome trece la nivelul următor. Potrivit unor surse neoficiale, mai mulți furnizori taiwanezi au început să se pregătească pentru producția de componente pentru viitoarele vehicule.

Previziuni optimiste anunță lansarea modelului până la sfârșitul acestui an. Acestea devin tot mai credibile din moment ce apar informații despre o posibilă colaborare a gigantului din domeniul IT cu Hyundai. Este prima dată când se vehiculează construirea mașinii Apple de către un producător auto. Primele date au apărut într-o publicație sud-coreeană, Korea Economic Daily. Hyundai nu se va implica în procesul de dezvoltare, ci doar în cel de producție.

Hyundai confirmă negocierile

Hyundai a confirmat discuții preliminare cu Apple privind un potențial parteneriat. Ca urmare a acestui anunț, acțiunile companiei au crescut la bursă cu 19%.

“Înțelegem că Apple discută cu o serie de constructori auto printre care și Hyundai Motor. Nu am stabilit nimic”, au declarat reprezentanții Hyundai pentru CNBC.

Cei doi granzi ar putea colabora și pentru dezvoltarea bateriilor pentru mașini electrice, urmărind astfel să reducă semnificativ costurile de producție.

Mașina Apple, un subiect controversat

Au apărut recent imagini care redau, potrivit celor care au lansat filmarea în mediul online, noul vehicul electric și autonom produs de Apple. Dar postarea s-a dovedit a fi o farsă. În imaginile trucate apărea un concept realizat de Mercedes, AMG Vision Gran Turismo.

Modelul a fost lansat pentru PlayStation 3 în urmă cu șapte ani și a apărut în “Justice League” din seria Batman, fiind mașina lui Bruce Wayne. Roțile mașinii care apare în filmarea trucată sunt preluate însă, de la un alt concept Mercedes, AVTR, inspirat de blockbuster-ul “Avatar”.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide