Un român s-a întors în țară cu un Mercedes-Benz cumpărat în rate. Polițiștii i-au confiscat mașina – FOTO

Autor: Marius Vișan 19 iul. 2021 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie.

În data de 19 iulie  a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, care conducea un  autoturism marca Mercedes-Benz.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie”, se arată în comunicatul oamenilor legii.

Polițiștii i-au confisctat autoturismul Mercedes-Benz evaluat la 63.000 de lei

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat  autoturismul în cauză din Marea Britanie, dintr-un parc auto, în sistem rate și că nu a reușit să achite valoarea integrală a autoturismului, fiind restant la plata ratelor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 63.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

În urmă cu doar câteva zile un alt Mercedes-Benz cu probleme a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea

În data de 12 iulie, în jurul orei 21.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Franța, an de fabricație 2017.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide