Un sector de 24 km de autostradă va fi inaugurat în acest an. Este în lucru de 7 ani!

Autor: Cristian Agatie 17 aug. 2021 Știri auto

Un sector de autostradă cu lungimea de 24 de kilometri va fi inaugurat în acest an. Acesta este în lucru din 2014, termenul de execuție prevăzut fiind de doi ani.

Intră în Galeria FOTO

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda ar urma să fie inaugurat înainte de finalul acestui an, după ce stadiul lucrărilor a ajuns în prezent la 90%. Lotul 2, care are o lungime de 24,5 kilometri între Alba Iulia și Aiud, ar fi trebuit să fie finalizat în doi ani de la începerea lucrărilor, în 2014. Dificultățile financiare ale antreprenorului și slaba organizare de șantier au întârziat însă lucrările.

Este a treia oară când un ministru al transporturilor anunță că această secțiune de autostradă va fi terminată „până la finalul anului”. S-a întâmplat în 2019, când ministrul Răzvan Cuc a anunțat finalizarea acestui tronson, după un circ mediatic în care amenința cu rezilierea contractului. Un an mai târziu, ministrul Lucian Bode (acum ministru de Interne) făcea un anunț similar, cu aceleași rezultate. Să sperăm că anul acesta, Cătălin Drulă are mai mult noroc.

La începutul lunii august, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunțat că deja se așterne ultimul strat de asfalt pe Lotul 2 și spunea că progresul e de aproape 90%, urmând ca până la final de an să se deschidă circulația.

„Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România. Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda”, spunea Drulă.

Primul sector de autostradă inaugurat în acest an, pe A10 Sebeș Turda

În imagini recente surprinse cu drona se observă avansul lucrărilor și ultimele puncte nevralgice ce au mai rămas de finalizat: zona alunecării de teren de la Oiejdea (3:40), nodul rutier Teiuș și supratraversarea CF (9:47), supratraversarea DJ142L peste autostradă (27:13)

În ultima săptămână, pe cei 24.3 kilometri ai acestui segment de autostradă s-a lucrat la umpluturi, la turnarea covorului asfaltic, montarea de parapeți și la sistemul de scurgere a apelor.

Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis și Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi în lucru încă din 2014. Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide