Un șofer a fost prins circulând cu 253 km/h! Ce pedeapsă a primit?

Autor: Mihai Morcovescu 16 nov. 2021 Știri auto
Un șofer a fost prins circulând cu 253 km/h! Ce pedeapsă a primit?

Un șofer a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce circula pe una dintre autostrăzile din România cu o viteză de 253 km/h.

Polițiștii rutieri l-au sancționat pe respectivul conducător auto cu o amendă de 2.175 de lei, iar ca măsură complementară i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru următoarele 90 de zile.

Într-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook, Poliția Română trage un semnal de alarmă în ceea ce privește viteza excesivă cu care unii șoferi circulă uneori pe șoselele din țara noastră.

„253 km/h… Care ar fi rezultatul în urma unui impact la o viteză ca aceasta? Până începeți să derulați puțin din filmul imaginat, vă anunțăm că polițiștii rutieri nu regretă nimic pentru cele consemnate în procesul-verbal, pe care l-au și semnat, aplicând măsurile legale. Ce se înțelege prin măsuri legale aplicate? Exercitarea dreptului de a conduce suspendată, pentru 90 de zile și amendă de 1.305 lei, pentru depășirea vitezei legale pe autostradă. Lipsa documentelor a fost unul dintre motivele creșterii amenzii la 2.175 de lei. Nu uita! Respectă legea și alege viața!

Comentarii dure la adresa șoferului

După accidentele din ultima perioadă șoferii încă circulă cu viteză pe E85.

Postarea a adunat peste 700 de comentarii, unele dintre acestea fiind foarte dure la adresa respectivului șofer. „Pentru asemenea viteză, idiotul ar merita pușcărie cu executare! Încadrat la tentativă de omor!” sau „Un astfel de specimen nu are nevoie de libertate că bagă în pământ familii întregi! Pușcărie + câteva luni să spele morți pe la morgă (pe cei morți în accident ) și cred că și-ar reveni”.

„Ți-au salvat viața, omule, îți dai seama că nu aveai nici o șansă și mai omorai și pe alții nevinovați! Tu nu ai familie, copii, gândește acum la rece! Unde naiba alergai cu 250 km, nu e suficient 130 km pe autostradă, mai ales că pe drumurile noastre sunt fel de fel de gropi, șuruburi, sticle, chiar și bucăți de anvelope sau tobe de eșapament… Sper să conduci prudent data viitoare, măcar pentru rudele tale și pentru noi ceilalți participanți la trafic! Baftă!”, a mai scris altcineva.

Alți internauți au atras atenția asupra pedepselor pe care ar trebui să le primească astfel de șoferi. „Trebuie schimbată legea. Pentru unele lucruri permisul trebuie ridicat pe viață. Asta e! Nu te comporți normal pe stradă, ești un pericol, circuli cu autobuzul”, a comentat cineva. „Asta e cea mai mare problemă a noastră. Amenzile nu sunt suficient de aspre. Să fi luat carnetul pentru 1-2 ani, plus amendă de 10 ori mai mare, cred că altfel stăteau lucrurile. Dar, după 3 luni si 2.000 ron amendă vor conduce la fel de ”, a mai comentat un alt şofer.

Sursa: Facebook Poliția Română

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Poliția Română


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide