Un șofer a fost prins conducând cu 190 km/h la scurt timp după ce i-a fost suspendat permisul

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2022 Știri auto
Un șofer a fost prins conducând cu 190 km/h la scurt timp după ce i-a fost suspendat permisul

Un șofer din Bacău a fost prins conducând cu 190 km/h. Acest lucru se întâmpla și în contextul în care permisul îi fusese suspendat cu puțin timp în urma celor întâmplate.

Probabil că nu trece o zi în care să nu ne lovim de inconștiența la volan. Sunt foarte multe cazuri în care participanții la trafic nu sunt conștienți de riscurile la care se supun pe ei și pe ceilalți.

De această dată, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat pe DN 2-E 85, în interiorul localității Dumbrava, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani. Acesta rula cu o viteză de 114 km/h.

Tânărul vitezoman nu a încetat să doboare regulile de circulație – A fost prins, din nou, conducând cu 190 km/h

„Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. La scurt timp, în afara localității Dumbrava, tânărul a fost din nou depistat la volanul autoturismului circulând cu viteza de 190 de km/h”, spun reprezentanții IPJ Bacău.

Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în  valoare de 2.175 de lei. De asemenea, i s-a eliberat dovadă fără drept de circulație, fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru încă 4 luni.

Polițiștii spun că o viteză mai mare cu 5 km/h dublează riscul de producere al accidentelor rutiere. Astfel, în oraș, o viteză de 80 de km/h rezultă într-un risc de patru ori mai mare.

„Distanțele de reacție, de frânare și de oprire sunt direct proporționale cu viteza. Fiecare 5 km/h peste limita admisă dublează șansele de a fi rănit într-un accident rutier. Spre exemplu, la 65 km/h, șansa de a avea un accident cu răniți se dublează. Riscul este de 4 ori mai mare la 80 km/h”, a explicat agentul principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

Pentru șoferi este foarte important să ia în calcul toate detaliile: condițiile de drum, dar și modul în care se comportă ceilalți participanți la trafic. Extrem de important este ca, atunci când urcă la volan, conducătorul auto să fie odihnit.

Sursa: Adevărul

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide