Un șofer a fost prins conducând cu 243 km/h. În mașină se aflau și doi copii

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2022 Știri auto
Un șofer a fost prins conducând cu 243 km/h. În mașină se aflau și doi copii

Un șofer a fost prins conducând cu viteza de 243 km/h. Acesta nu purta centura de siguranță, iar cu el avea doi minori care nu erau asigurați în scaunele special destinate acestora.

În data de 21 august, un șofer a fost detectat de radar conducând cu viteza de 243 km/h, pe Autostrada A1. Acest lucru a avut loc pe tronsonul de drum cuprins între Vâlcea și Deva. Pe lângă faptul că a condus autovehiculul cu viteze mult peste limita admisă, bărbatul în cauză nici nu purta centura de siguranță. Mai mult, alături de el erau doi copii care nu erau asigurați în scaunele speciale, așa cum prevede legea. Șoferul a primit o amendă consistentă, în valoare de 3480 de lei. Bărbatul a rămas fără permis timp de 150 de zile.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au depistat un conducător auto în vârstă de 35 de ani conducând un autoturism pe autostrada A1. La kilometrul 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu. Viteza cu care a fost înregistrat circulând a fost de 243 km/h, într-o zonă cu restricție de 130 km/h. Șoferul nu a respectat semnalul polițistului rutier de oprire în trafic. Oprirea acestuia s-a realizat după o distanță de aproximativ 16 km.

Bărbatul care conducea cu 243 km/h a fost sancționat aspru

„Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta 2 copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălțător).
Împotriva conducătorului auto s-a dispus măsură tehnico-admistrativă de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 150 de zile, fiind aplicată și amendă în valoare de 3.480 lei”, transmite poliția județeană Sibiu.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, el a fost sancționat și pentru transportarea minorilor fără dispozitive de siguranță.

El a fost testat pentru a se descoperi uzul de substanțe psihoactive sau consumul de alcool. Rezultatele care au reieșit în urma testului au fost negative.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide