Un șofer a parcat neregulamentar și apoi i-a înjurat pe polițiști. Ce a urmat face acum înconjurul României

Autor: Radu Țuțulan 19 ian. 2024 Știri auto
Un șofer a parcat neregulamentar și apoi i-a înjurat pe polițiști. Ce a urmat face acum înconjurul României

Un șofer din Ploiești a parcat neregulamentar, pe trecerea de pietoni, iar când polițiștii au venit să-l amendeze a început să facă scandal și să-i înjure.

Se întâmplă frecvent să întâlnim șoferi care parchează neregulamentar. Unii o fac din neatenție sau grabă, alții cu bună-știință și dispreț față de lege și alți participanți la trafic.

Această a doua situație pare să se fi petrecut, recent, în Ploiești. Un șofer a încălcat nu doar regulile de circulație ci și pe cele de bun-simț.

A parcat neregulamentar și apoi i-a înjurat pe polițiști

Polițiștii care patrulau pe o stradă din municipiul Ploiești, au observat o mașină parcată neregulamentar pe o trecere de pietoni.

Agenții au mers la șofer și l-au legitimat. În momentul în care i-au transmis că va fi amendat, bărbatul de 45 de ani a devenit recalcitrant, scrie Digi24.ro.

Acestuia i s-a adus la cunoştinţă faptul că va fi sancţionat contravenţional pentru oprire neregulamentară, moment în care a devenit recalcitrant, adresându-le expresii de natură a leza demnitatea umană a poliţiştilor, având un ton ridicat, deranjând astfel ordinea şi liniştea publică în zonă”, a transmis IPJ Prahova

Pentru fapta sa, dar și pentru injuriile aduse agenților, șoferul s-a ales, în final, cu două amenzi. Una pentru parcare neregulamentară și cea de-a doua pentru expresii jignitoare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În total, bărbatul va avea de plătit o amendă de 2.495 de lei.

Amendă și permis suspendat pentru că a refuzat să se legitimeze

Un alt caz similar cu cel din Ploiești s-a petrecut, recent, și în Arad. O femeie a parcat pe o trecere de pietoni, în faţa unui liceu.

În momentul în care un echipaj de poliție aflat în zonă i-a cerut să se pună în mișcare, a refuzat să plece. Agenții i-au cerut documentele, dar șoferița a refuzat să se legitimeze. Ba mai mult, a sunat la 112 și a reclamat că oamenii legii comit un abuz.

În urma apelului, alte echipaje aflate în zonă s-au deplasat la locul incidentului. După mai multe verificări, agenții au amendat-o cu 2.490 de lei, pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor şi refuz de legitimare. Totodată, i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide