Un șofer albanez a încercat să mituiască polițistul de frontieră. Ce s-a întâmplat când acesta a refuzat o mie de euro?

Un șofer albanez a încercat să mituiască polițistul de frontieră. Ce s-a întâmplat când acesta a refuzat o mie de euro?

Autor: Marius Vişan acum o lună Știri

În urma unui denunţ formulat de poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Jimbolia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au fost prinși în flagrant patru cetățeni albanezi, în timp ce încercau să ofere suma de 1.000 de euro pentru a nu fi luate măsurile legale ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de intrare în România.

În data de 22 septembrie, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare în ţară, cu un autoturism înmatriculat în Albania, patru cetăţeni albanezi.

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie şi a condiţiilor legale de intrare în ţară de către poliţistul de frontieră, unul dintre cetăţenii albanezi a introdus într-o agendă suma de 1.000 de euro şi a oferit-o acestuia.

Întrebat despre existența sumei de bani, cetățeanul albanez a declarat că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că cei patru nu au documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei și pentru a li se permite intrarea în țară.

Șpagă de 1.000 de euro + 500 de euro

Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că fapta sa constituie infracțiune, context în care cetățeanul albanez a insistat, spunând chiar că poate oferi în plus suma de 500 de euro cu titlu de mită, pentru ca polițistul de frontieră să le permită continuarea călătoriei.

Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Faţă de cei patru albanezi s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

 


Sursa foto: politia de frontiera


Comentarii
Inchide