Un șofer beat, prins de un polițist în timp ce circula cu anvelopele sparte

Autor: Daniel Samoilă 13 dec. 2021 Știri auto
Un șofer beat, prins de un polițist în timp ce circula cu anvelopele sparte

Un polițist aflat în timpul liber a reușit să depisteze în trafic un șofer beat, care circula în zig-zag pe un bulevard cu o mașină aflată într-o stare avansată de degradare. Vehiculul avea anvelopele sparte.

Incidentul s-a petrecut pe un bulevard din stațiunea Mamaia. Polițistul l-a observat la timp pe șofer și a pornit în urmărirea lui. L-a ajuns în cele din urmă și l-a testat cu aparatul alcooltest.

Șofer avea 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au declarat că anvelopele s-au spart după ce bărbatul a intrat cu mașina într-o bordură. Oamenii legii au deschis pe numele șoferului un dosar de cercetare penală. Din fericire, niciun alt participant la trafic nu a fost rănit.

La ce alcoolemie ți se suspendă permisul de conducere în 2021

Potrivit Codului Rutier, versiunea actualizată din 2021, șoferul care va prins băut la volan cu o alcoolemie cuprinsă între 0,1 și 0,8 g/litru alcool pur în aerul expirat va primi o amendă în valoare de 1.305 lei și între 9 și 20 de puncte-amendă.

De asemenea, respectivei persoane i se va suspenda permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Dacă te-ai urcat beat la volan riști și să ajungi la închisoare. Fapta devine infracțiune în momentul în care aparatul etilotest afișează o alcoolemie mai mare de 0,4 g/litru alcool pur în aerul expirat (cel puțin 0,8 g/litru alcool pur în sânge).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Poliția Română



Comentarii
Inchide