Un șofer cu permisul suspendat a fost prins depășind limita de viteză de două ori într-un minut

Autor: Mihai Morcovescu 30 aug. 2022 Știri auto
Un șofer cu permisul suspendat a fost prins depășind limita de viteză de două ori într-un minut

Un șofer de 19 ani a fost prins circulând cu o viteză mult peste limita legală de două ori într-un minut în două localități botoșănene. „Performanța” acestuia este cu atât mai reprobabilă cu cât el avea permisul suspendat de la începutul lunii august.

Tânărului teribilist i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale. În plus, acesta s-a ales și cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Delia Nenişcu, spune că tânărul nu avea dreptul de a conduce. „Permisul i-a fost reţinut la începutul lunii august pentru încălcarea unor reguli de circulaţie în judeţul Suceava”.

Șoferul s-a ales cu dosar penal și o amendă de 4.200 de lei

Potrivit IPJ Botoșani, tânărul conducător auto a fost surprins de aparatul radar la ieșirea din localitatea Vârfu Câmpului rulând cu 152 de km/h. Un echipaj de la Poliția Rutieră a pornit în urmărirea lui pentru a-l opri.

După aproximativ un minut, inconștientul șofer a fost din nou surprins de aparatul radar circulând cu o viteză mult peste limita legală. Astfel, pe raza localității Ionășeni, el a fost înregistrat rulând cu o viteză de „doar” 129 de km/h.

Polițiștii i-au întocmit tânărului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis. De asemenea, i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de 4.200 de lei, informează Agerpres.ro.

Ca măsură complementară, acestuia i-a fost din nou suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De această dată, el a rămas pieton pentru o perioadă de 240 de zile.

Trebuie să știi că o viteză mai mare cu 5 km/h față de limita legală dublează riscul de producere al accidentelor. Dacă circuli în oraș cu o viteză de 80 de km/h, riscul producerii unui eveniment nedorit în trafic este de patru ori mai mare.

De aceea, polițiștii recomandă tuturor șoferilor să țină cont de toate detaliile. Și aici ne referim mai ales la condițiile de drum și la modul în care se comportă ceilalți participanți la trafic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide