Un șofer din Vaslui are dosar penal pentru că a băut și a oferit 800 de euro mită

Autor: Andreea Ditcov 29 dec. 2022 Știri auto

Un șofer prins beat la volan a încercat să mituiască un polițist vasluian cu suma de 800 de euro, însă dosarul lui include acum încă o faptă penală.

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a adus în atenția DGA Vaslui faptul că un șofer surprins în stare de ebrietate la volan a încercat să îi ofere 800 de euro mită, pentru a scăpa de pedeapsa cuvenită, scrie news.ro. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, având un rezultat care confirma consumul de alcool.

„La data de 27.12.2022, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui au desfăşurat activităţi procedurale într-o cauză penală, în care un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a sesizat DGA Vaslui despre faptul că un şofer i-a oferit suma de 800 de euro în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, precizează MAI”, a transmis Ministerul de Interne într-un comunicat.

Momentul în care șoferul a încercat să ofere mită polițistului a fost înregistrat de aparatul Body Cam

Șoferul a încercat să îi ofere polițistului mită, însă acesta a refuzat. Toată scena a fost înregistrată cu ajutorul aparatului Body Cam.

„Astfel, în noaptea de 26/27 decembrie 2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul a oprit în trafic un conducător auto, pe care l-a testat cu aparatul etilotest din dotare, reieşind o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, şoferul i-a oferit poliţistului suma de 800 de euro pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală, demers refuzat de acesta din urmă. Poliţistul a înregistrat aceste momente cu ajutorul aparatului Body Cam din dotare”, precizează Ministerul de Interne.

În urma plângerii primite, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta urmând să apară în fața instanței cu o propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Poliția Română


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide