Un şofer român a fost prins de Poliţie în Germania în timp ce transporta ilegal un tanc

Autor: Adrian Somai 02 iun. 2023 Știri auto
Un şofer român a fost prins de Poliţie în Germania în timp ce transporta ilegal un tanc

Un șofer român a fost oprit de poliția autostrăzii Worth/Isar din Germania. Nimic neobișnuit până aici, un număr semnificativ de șoferi din țara noastră și nu numai sunt opriți zilnic de poliția germană pentru verificări. Povestea celui despre care vorbim astăzi este însă destul de diferită, el transportând un tanc. În acte, potrivit Adevarul, șoferul transporta doar o schelă, însă nu mică le-a fost mirarea polițiștilor germani când au văzut că în realitate este vorba despre un tanc.

Totul s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă seară, în jurul orei 23.30, atunci când o patrulă de poliție de la secția de poliție a autostrăzii Worth/Isar efectua un control de rutină în trafic. La un moment dat, polițiștii au oprit pentru verificări un autocamion românesc de mare tonaj. Șoferul român circula pe autostrada A 92, în direcția Deggendorf, în apropiere de Gottfrieding.

Conform actelor pe care le avea asupra lui, șoferul român ar fi transportat cu autovehiculul de mare tonaj pe care îl conducea niște schele. Ofițerii de poliție au descoperit însă cu totul și cu totul altceva, nu mică fiindu-le mirarea atunci când și-au dat seama că șoferul român transporta nimic mai mult decât un tanc cu șenile.

Transportul tancului a fost blocat de autoritățile germane

Evident, specificațiile tancului nu corespundeau sub nicio formă cu cele evidențiate în permisul prezentat. Înălțimea, lățimea, lungimea și greutatea erau, bineînțeles, mai mari. Astfel, șoferul român a fost oprit, iar transportul blocat. În cele din urmă, vehiculul a fost parcat în afara autostrăzii A 92.

Urmările vor fi destul de serioase atât pentru șoferul care transporta tancul, cât și pentru compania implicată în acest incident. Cel mai probabil, ambele părți implicate vor avea de achitat o amendă destul de costisitoare. De asemenea, autoritățile din Germania au demarat investigații pentru a confisca bunurile companiei responsabile de transportul neautorizat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autobahn Police Wörth/Isar


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide