Un șofer s-a ales cu permisul suspendat pentru că a încercat să regleze viteza ștergătorului în mers

Autor: Marius Vișan 02 aug. 2020 Știri auto

Un verdict dat în Germania va începe o discuție fascinantă printre posesorii mașinilor moderne. Curtea Regională Superioară din Karlsruhe a confirmat că un șofer va trebui să plătească o am amendă și să stea fără permis de conducere pentru o lună de zile.

El s-a ales cu această pedeapsă pentru că în timp ce conducea o Tesla Model 3 a intrat într-un terasament și a lovit niște copaci în timp ce a încercat să regleze viteza ștergătorului parbrizului pe ecranul tactil al mașinii.

Cine ar fi crezut că o astfel de dotare a mașinii, cum ar fi ecranul tactil, poate duce la amendarea unui șofer, sau chiar la suspendarea permisului?!

Conform hotărârii judecătorești, „ecranul tactil instalat permanent pe mașină este și un dispozitiv electronic”. Ca atare, utilizarea lor în timp ce mașina este pe șosea este ilegală și reprezintă un pericol grav pentru toți cei implicați.

Incidentul din Germania s-a petrecut la începutul anului 2019. Șoferul unei Tesla Model 3 s-a lovit cu mașina de un terasament și de niște copaci. La primul proces, care a fost intentat câteva luni mai târziu, șoferul a spus că nu a fost atent la drum, deoarece ajusta viteza ștergătorului pe ecranul tactil montat central al mașinii. Se uita în jos la ecran, în loc să se uite la drum.

Inițial, judecătorul a decis că ecranul tactil este un dispozitiv electronic și i-a dat amendă, dar șoferul a atacat decizia. În cadrul procesului final (ceea ce înseamnă că sentința nu mai poate fi atacată), judecătorul de la Curtea Regională Superioară din Karlsruhe a decis că, într-adevăr, „ecranul tactil instalat permanent în vehiculul Tesla este un dispozitiv electronic.”

Amendă și suspendarea permisului

Conform hotărârii definitive, șoferul va trebui să plătească amenda și să găsească un mijloc alternativ de transport pentru luna următoare, deoarece permisul său este suspendat.

Sursă: insideevs.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide