Un șofer tras pe dreapta pentru comportament agresiv la volan a primit o amendă uriașă

Autor: Marius Vișan 23 ian. 2023 Știri auto
Un șofer tras pe dreapta pentru comportament agresiv la volan a primit o amendă uriașă

Un șofer din județul Argeș, tras pe dreapta de poliţiști pe motiv că a condus agresiv, dând flash-uri şi nepăstrând distanța de siguranță, a rămas fără permis de conducere pentru 60 de zile și a primit două amenzi în valoare totală de peste 9.600 de lei, scrie News.ro.

Sancțiunea a fost acordată după ce bărbatul a devenit agresiv cu polițiștii care l-au legitimat, intrând peste aceștia în autoutilitara Poliției pentru a-și recupera permisul de conducere și talonul mașinii.

Incidentul a avut loc vineri, 20 ianuarie, pe autostrada dintre Turda şi Sebeş.

S-a întâmplat pe autostrada dintre Turda şi Sebeş

„Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, aflat în serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeş, al cărui conducător avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau în faţa sa şi folosea, în mod repetat şi nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație. Autoturismul a fost oprit în spaţiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum şi faptul că urmează să fie sancţionat contravenţional”, au transmis poliţiştii.

Șoferul a refuzat să le dea polițiștilor actul de identitate, el fiind identificat în baza permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare al autoturismului.

În momentul în care şi-a dat seama că va fi amendat pentru că a condus agresiv, șoferul a devenit recalcitrant şi cu polițiștii.

După asta șoferul s-a ales cu o amendă în valoare de 2.610 lei pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea poliţistului, precum şi pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier. Ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Poliţiştii i-au dat o a doua amendă contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliţie în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pentru săvârşirea de acte şi gesturi obscene şi adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare.

Polițiștii anunță că vor sesia Parchetul, pentru ca șoferul agresor să fie cercetat și pentru ultraj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide