Un startup din Turcia a prezentat un concept electric desenat de Pininfarina (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 06 ian. 2022 Știri auto

Togg, un start-up din Turcia, a dezvăluit în cadrul CES 2022 primul său concept de vehicul electric denumit Transition Concept Smart Device. Prototipul prefigurează o viitoare gamă de vehicule cu zero emisii produse de compania cu sediul în Gebze, oraș-port la Marea Marmara.

Conceptul Togg are uși cu deschidere inversă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere vizual atrag atenția lipsa montantului „B” și portierele din spate cu deschidere inversă. Pe capotă tronează sigla Togg iluminată, care este unică pentru această mașină.

Vehiculul a fost proiectat de celebra casă de design Pininfarina. Acesta este un fastback dinamic și inovator cu aspect de SUV compact. Emblema semnifică unificarea culturilor orientale și occidentale. Cele două săgeți reprezintă fuziunea dintre Est și Vest, iar dispunerea lor formează în centru o piatră prețioasă.

Partea frontală împărtășește multe componente vizuale cu primele model de producție Togg. Se remarcă grila închisă iluminată cu LED-uri pe margine. Spoilerul integrează două prize de aer mici care sunt încadrate de câte un rând de lumini de zi în formă de bumerang.

Conceptul a primit la interior un volan sport cu un design interesant și patru scaune individuale. Acestea dispun de centuri de siguranță integrate. Ocupanții mașinii au la dispoziție o multitudine de ecrane tactile pentru sistemul de infotainment.

Planșa de bord este dominată de imensul ecran tactil dintr-o singură piesă. Acesta rulează un întreg ecosistem de mobilitate pentru a susține o gamă largă de soluții de mobilitate care se numește UseCase Mobility.

Producătorul turc nu a dezvăluit specificațiile tehnice ale prototipului prezentat la Las Vegas. A anunțat, însă, că până în 2030 vrea să producă un milion de vehicule electrice pe cinci segmente diferite.

Primul model electric de serie produs de Togg va fi lansat spre sfârșitul anului 2022. Anul viitor, turcii ar urma să dezvăluie un SUV compact. În același timp, în planurile celor de la Togg mai intră un sedan, un hatchback, un crossover și un MPV.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Togg


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide