Un tânăr a văzut pe pielea lui ce înseamnă să loveşti un poliţist cu maşina. Câţi ani de puşcărie a primit

Un tânăr a văzut pe pielea lui ce înseamnă să loveşti un poliţist cu maşina. Câţi ani de puşcărie a primit

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Severus Iamandiţă, un tânăr de 19 ani din Craiova, acuzat că a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj, scrie gds.ro.

”În noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2016, în jurul orei 21.20, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul principal Olteanu Cristi Mihai a depistat pe strada Drăgăşani, din municipiul Craiova, autoturismul marca Audi TT la volanul căruia se afla inculpatul Iamandiţă Severus, care nu deţine permis de conducere, şi care staţiona în mijlocul drumului, blocând traficul. A coborât din autoturism cu intenţia de a efectua controlul conducătorului autoturismului marca Audi TT, sens în care s-a deplasat prin faţa autoturismului, moment în care conducătorul a accelerat, demarând în trombă, lovindu-l cu partea din faţă a autoturismului şi purtându-l pe capota motorului aproximativ 80 de metri“, au informat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. 

Un aspect care a agravat sentinţa este că după comiterea faptei, inculpatul a fugit din ţară. El a fost extradat din Germania în luna august, şi încarcerat la scurt timp. 

În octombrie, anul trecut, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l condamne pe craioveanul de 19 ani la 15 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Iamandiţă a mai primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru conducere fără permis, iar după ce au adăugat două pedepse mai vechi pentru furt şi conducere fără permis, judecătorii l-au condamnat la 17 ani şi 8 luni de închisoare.

Potrivit art. 257 din Codul Penal, ultrajul reprezintă ameninţarea, lovirea, vătămarea corporală, loviturile cauzatoare de moarte sau omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Ultrajul se pedepseşte cu închisoarea prevăzută de lege pentru aceste infracţiuni, ale căror limite se majorează cu o treime. Dacă ultrajul a fost comis asupra unui poliţist sau jandarm aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, limitele pedepselor pentru aceste infracţiuni se majorează cu jumătate.

Sursă: gds.roComentarii
Inchide