Un tată și-a lăsat copilul de 7 ani să pornească un Mustang fără să-și dea seama că mașina era în viteză – VIDEO

Autor: ProMotor 12 mai 2022 Știri auto
Un tată și-a lăsat copilul de 7 ani să pornească un Mustang fără să-și dea seama că mașina era în viteză – VIDEO

Pe Reddit a fost postat un scurt videoclip cu un Mustang aflat într-un garaj, cu următorul mesaj: „când îl lași pe copilul tău de 7 ani să pornească mașina și uită să o scoată din viteză”.

Videoclipul arată partea din spate a unui Ford Mustang roșu, din generația a cincea, care se află într-un garaj. Mașina poate fi auzită pornind, apoi se izbește în perete. Cel mai probabil maneta cutiei de viteze nu era scoasă la punctul mort.

După cum bine remarcă un comentator, titlul acestui videoclip ar trebui să fie: „când uiți să scoți mașina din viteză înainte de a-l lăsa pe copilul tău de 7 ani să o pornească”.

Într-adevăr, copilul de șapte ani, nu poate fi învinuit pentru că nu înțelege încă pe deplin cum să conducă o mașină.

Astfel de cazuri nu sunt rare, iar ele pot avea consecințe tragice

Atunci când porniți o mașină cu transmisie manuală trebuie să apăsați pedala de ambreiaj până la podea, să vă asigurați că transmisia este în punctul mort (mutând maneta schimbătorului de viteze în poziția de mijloc, în care se poate mișca liber) și apoi să rotiți cheia (sau să apăsați butonul de pornire), altfel mașina va pleca înainte (sau înapoi, dacă aveți cuplată marșarierul), așa cum s-a întâmplat în cazul de față. Dacă nu intenționați să vă deplasați imediat, este probabil cel mai bine să trageți frâna de mână pentru a împiedica mașina să se miște.

VIDEO

Sursă: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide