Un TIR încărcat cu bitum s-a răsturnat pe DN6 în județul Caraș-Severin – VIDEO

Autor: George Cristea 06 iul. 2020 Știri auto

Un TIR încărcat cu bitum s-a răsturnat pe DN6 în județul Caraș-Severin, după ce șoferul a pierdut controlul direcției într-o curbă periculoasă. Accidentul s-a produs luni dimineața și a determinat închiderea temporară a circulației pentru a limita scurgerile de bitum.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit Centrului Infotrafic, accidentul a avut loc luni dimineaţa pe sensul către Orşova al DN6 Caransebeş-Orşova, la kilometrul 435, la intrare în localitatea Slatina-Timiş, judeţul Caraş-Severin. Șoferul unei autoscisterne încărcate cu 25 de tone de bitum lichid a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Caransebes cu o autospeciala de stingere cu apă și spumă, o autospeciala de descarcerare și un echipaj SMURD, iar de la Detașamentul de Pompieri Reșita un echipaj CBRN (protecție chimică, biologică, radiologică and nucleară). De asemenea, la locul accidentului s-a deplasat și o ambulanta SAJ.

TIR încărcat cu bitum: Cum decurge operațiunea de salvare?

Şoferul a rămas încarcerat, dar a fost extras de pompierii sosiţi la faţa locului şi a fost transportat la spital. Potrivit ISU Caraş-Severin, bitumul se scurge din cisternă.

„Scurgerea de bitum din cisternă nu poate fi oprită din cauza poziţiei în care se află cisterna. Situaţia este evaluată de Garda de Mediu CS şi echipajul CBRN care în funcţie de evoluţia situaţiei vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum”, au transmis reprezentanţii ISU Caraș Severin.

Conform acestora, la faţa locului se deplasează o macara de la Lugoj pentru a se încerca repunerea pe roţi a cisternei. Riscul este de a se mări fisura cisternei și de a se scurge cantitatea de bitum pe sol (în afara carosabilului). Circulația va fi oprita până când cisterna va fi ridicată. În zona se vor crea baraje de pământ pentru a împiedica răspândirea bitumului.

Tot luni dimineaţa a avut loc un acident rutier pe DJ 572 între Berzovia şi Ersig, judeţul Caraş-Severin, unde un TIR cu stupi de albine s-a răsturnat. Nu sunt persoane rănite, dar este necesară
repunerea TIR-ului pe roţi, a mai informat ISU Caraş-Severin.

Aparent, cisternele au o probabilitate mare de a se răsturna, dacă judecăm după numărul mare de accidente de acest fel. Luna trecută, o cisternă cu 28.000 de litri de motorină s-a răsturnat la Vaslui, pentru ca, două săptămâni mai târziu, o alta care transporta benzină să se răstoarne la Bascov, în județul Argeș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide