Un transportor amfibiu este de vânzare pe Ebay. Ce poți să faci cu el

Autor: ProMotor 16 mart. 2020 Știri auto

Dacă vă întrebați ce mașină este cea mai potrivită pentru a trece cu bine criza provocată de coronavirus, răspunsul ar putea fi un transportor amfibiu. Din fericire, este unul de vânzare pe Ebay, chiar acum, la un preț rezonabil.

Intră în Galeria FOTO

Elon Musk susține că mașinile Tesla asigură cea mai bună protecție bacteriologică, datorită filtrelor de habitaclu eficiente. Funcția de recirculare a mașinilor Tesla are și o denumire potrivită pentru această calitate – Bioweapon Defense Mode.

Mașinile Tesla au însă un preț prohibitiv pentru cei mai mulți, însă, iar eficacitatea sa în lupta cu virușii nu a fost dovedită. Am găsit însă pe Ebay un vehicul care ar putea să reziste ceva mai bine chiar decât o Tesla în cazul unei perioade de incertitudine. Desigur, nu mai este la a doua tinerețe, dar este funcțional și pare rezistent.

Vehiculul amfibiu blindat de vânzare pe Ebay este un model OT-64 SKOT, practic un TAB produs în fosta Cehoslovacie începând din 1964 (denumirea e sugestivă). Dezvoltat în parteneriat de Cehoslovacia și Polonia, acesta este încă în serviciu în unele țări și a văzut acțiunea în războaie purtate între India și Pakistan, Iran și Irak, sau, recent, în războiul civil sirian.

Interiorul lui OT-64 este protejat în întregime de blindaj, dar și de sistemul de protecție nuclear/bacteriologic/chimic (NBC). Foarte util în caz de conflict, noi credem că este chiar mai eficient decât sistemul Tesla.

În prezent, multe dintre aceste transportoare amfibii blindate se află în posesia unor persoane particulare, care le îngrijesc și le folosesc la diferite evenimente și parade militare. Unele dintre ele chiar sunt înmatriculate și pot circula pe drumurile publice.

Este și cazul exemplarului scos la vânzare pe Ebay. Acesta a fost vândut în 2015 de armata germană și are toate reviziile la zi (cu toate că lipsește ștampila de ITP din 2019). Motorul și cutia de viteze sunt noi, potrivit celui care vinde blindatul, iar acesta nu a fost implicat în niciun accident. De asemenea, totul este în stare bună de funcționare, cu toate că nu se acordă nicio garanție, și nici nu este posibilă returnarea produsului.

Prețul de pornire pentru acest transportor amfibiu a fost de 5.000 de euro, dar a urcat rapid. La momentul redactării știrii, acesta era de circa 11.200 de euro, cu trei zile înainte de încheierea perioadei în care cei interesați pot depune ofertele lor. Practic, peste trei zile vom ști cine s-a pregătit cel mai bine pentru coronavirus și cât a investit în asta.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide