Bentley prezintă ediția specială Bentayga Odyssean, cel mai sustenabil model din gamă

Autor: Adrian Somai 03 nov. 2022 Știri auto

SUV-ul de lux Bentayga are începând din această săptămână o nouă ediție specială bazată pe versiunea sa hibridă, și anume Odyssean Edition. Odată lansată această variantă, jumătate din oferta celor de la Bentley este electrificată. Potrivit constructorului, producția acestei ediții speciale este limitată la 70 de exemplare.

Bentayga este al doilea model din gama Bentley care primește un astfel de tratament, după ce și Flying Spur a primit o ediție specială Odyssean Edition anul trecut. Conform comunicatului emis de cei de la Bentley, Bentayga Oddysean Edition este cel mai sustenabil model din gamă, grație interiorului confecționat din materiale ecologice.

Mai exact, la nivelul habitaclului regăsim o tapițerie confecționată din piele ecologică pentru scaune, bord și panourile principale. Interiorul mai este asortat cu ornamente din lemn de Koa, cu trei straturi de lac foarte subțiri, cu o grosime de numai 0.1 milimetri. Astfel, cei de la Bentley susțin că straturile de lac sunt mai subțiri cu 90% față de straturile de lac folosite la celelalte versiune ale SUV-ului.

Mai departe, tot la interior, mai trebuie să spunem că părțile din spatele spătarelor scaunelor conțin un material textil din tweed, obținut din lână provenită din Marea Britanie. SUV-ul este echipat cu pachetul Front Seat Comfort Specification, care oferă un reglaj electric în 22 de direcții și încălzire pentru scaunele frontale.

La capitolul sistemelor active de siguranță, Oddysean Edition se poate lăuda cu un cruise control adaptiv, asistent pentru trafic și asistent pentru păstrarea benzii. De asemenea, mai este disponibil și sistemul Bentley Safeguard, care presupune monitorizarea traficului prin intermediul unor radare și camere video.

Autonomie mai mare

Din punct de vedere tehnic, Bentayga Odyssean Edition este echipat cu un sistem hibrid format dintr-o unitate V6 pe benzină, cu capacitate de 3.0 litri, alături de care se regăsește un agregat electric de 100 kW. Astfel, vorbim despre o putere de 462 de cai. Viteza maximă pe care o poate prinde SUV-ul este de 254 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi realizat în 5.3 secunde. Grație unei baterii noi, autonomia Odyssean Edition este ceva mai mare față de cea a versiunii hibride standard a SUV-ului Bentayga, ajungând până la 45 de kilometri.

Sursa: Jalopnik 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide