Un Volvo XC60 a fost transformat în camionetă și face furori în Suedia

Autor: Ionuț Vîlciu 11 aug. 2022 Știri auto

De câte ori ne este dat să vedem un SUV transformat în camionetă? Acest Volvo XC60 vine să îi facă concurență lui Mercedes Clasa G 6×6.

Volvo XC60 este unul dintre cele mai cunoscute și vândute modele ale producătorului suedez. Este un SUV de dimensiuni medii, care oferă o gamă largă de opțiuni și sisteme de siguranță. Aceste aspecte l-au făcut să fie foarte apreciat în rândul Europenilor. Atât de apreciat încât a ajuns să fie cea mai bine vândută mașină din segmentul din care face parte.

Când vine vorba de astfel de conversii, Volvo nu este nici pe departe numele care ne vine prima dată în minte. Dacă americanii își bazează SUV-urile pe camionete, iată că europenii vor să arate fix opusul.

Volvo XC60 cu 6 roți

Am mai văzut producători care au creat versiuni extreme ale modelelor din gamă, în special Mercedes cu al său Clasa G 6×6. Acea camionetă era bazată pe Clasa G, dar avea 6 punți cu axe portale și tracțiune integrală. Acel vehicul era unul special gândit de Mercedes pentru a fi un off-roader suprem.

Volvo-ul în cauză este ceva mai artizanal. Mașina a fost zărită pe străzile capitalei Suediei, Stockholm, împreună cu mai multe modele clasice americane, cea mai nouă generație de Audi RS6, dar și câteva BMW-uri clasice.

Camioneta are la bază prima generație a lui XC60. Este un model fără facelift, în echipare R-Design. Nuanța de roșu aprins nu face decât să o scoată și mai tare în evidență, dacă nu era deja destul de impunătoare apariția. Alte modificări care i-au fost aduse mașinii sunt o bandă cu LED-uri, care e montată pe plafon, un bullbar, dar și niște fante dispuse orizontal, montate pe lunetă.

Nu se cunosc detalii în legătură cu cea de a treia punte, deci nu ne putem pronunța dacă primește sau nu putere de la motor.

VIDEO

Sursa: GTBOARD.com

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: GTBOARD.com YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide