Un youtuber a montat o evacuare imensă pe Dacia Logan. Costul lucrării egalează valoarea mașinii – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iul. 2023 Știri auto

Un youtuber și-a construit o evacuare din inox pentru Dacia Logan pe care o deține. Întreg procesul a costat cât întreaga mașină.

Dacia Logan este una dintre cele mai îndrăgite mașini, în special pentru prețul accesibil, costurile mici de exploatare și fiabilitate. Dacia Logan nu a fost niciodată o mașină care să emită pretenții premium, nu este scopul său în piața auto.

În schimb, este un automobil pe care te poți baza, ușor de reparat și ieftin de întreținut. Tocmai de aceea sunt atât de multe folosite drept taximetre. Youtuberul Andrei Vereștiuc a cumpărat o Dacia Logan care a fost folosită drept taxi, o mașină din prima generație, cu 753.000 la bord, care încă are motorul original de 1,4 litri.

Nu este în cea mai fericită stare, după cum v-ați aștepta, dar este un proiect în desfășurare, pe care Andrei îl documentează pe YouTube. A fost cu mașina la service, i-a măsurat puterea, iar acum a montat o evacuare făcută special pentru această mașină, de la zero.

Dacia Logan cu evacuare din inox. Proiectul a costat cât mașina

Astfel, Andrei a cumpărat o foaie de oțel inoxidabil, lată de 1 metru și lată de 2 metri, pe care a furnizat-o celui care se va ocupa de confecționarea evacuării pentru Loganul de 753.000 de kilometri. Primul pas a constat în demontarea vechiului sistem de evacuare al mașinii, dar și deconectarea buteliei pentru instalația GPL.

Ce-i drept, Andrei a mizat pe o tobă finală foarte mare, pe care a modelat-o după diametrul unei anvelope. Astfel, diametrul total este de peste 16 inch, după cum pare că arată acea anvelopă. Este foarte mare, tocmai de aceea au fost nevoiți să taie din bara de protecție și din caroseria mașinii.

Efectul dorit a fost obținut, mașina este mult mai zgomotoasă. Evacuarea este atât de mare încât, dacă ne întrebați pe noi, ne aduce aminte de un motor cu reacție, cu toate că Loganul nu are nici măcar 100 CP.

Cât despre preț, l-am întrebat pe Andrei care au fost costurile acestei evacuări. Conform spuselor sale, aceasta a costat cel puțin 500 de euro – materie primă și manoperă – ceea ce o face să depășească prețul de achiziție al acestei mașini, care a fost de 2.5oo de lei.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Andrei Verestiuc YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide