Una dintre mașinile care au făcut parte din flota regală a Angliei a ajuns în România

Autor: Ionuț Vîlciu 19 sept. 2022 Știri auto

Una dintre mașinile care au făcut odinioară parte din flota regală a Angliei a ajuns și în România, la RAR. Mașina se află într-o stare foarte bună.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a decedat în decursul acestui luni, a îndrăgit o sumedenie de automobile. Este un fapt știut că avea o afinitate aparte pentru modelele Land Rover. Ea a fost văzută la volanul acestor mașini în diferite ocazii. De asemenea, în cel de al doilea Război Mondial, ea a fost instruită pentru a fi mecanic.

Colecția de mașini a Reginei nu a fost mică deloc și a înglobat modele foarte speciale. Printre acestea se numără și un Bentley estimat la peste 10 milioane de euro.

Fostă mașină a flotei regale – vizită în România

Modelul despre care vom vorbi este un Daimler Vanden Plas DS420. Poate nu este un nume la fel de răsunător ca Rolls-Royce, dar aceste mașini au transportat nenumărate oficialități.

Mașina a fost fabricată în anul 1970 și a făcut parte din flota regală a Angliei. DS420 a fost fabricat între anii 1968 și 1992 și a fost creată pentru uz oficial. Nicio altă limuzină nu a fost livrată către mai multe monarhii. Aceste mașini sunt folosite și în ziua de azi de mai multe case regale, precum cea a Suediei, Danemarcei și de cea a Marii Britanii.

Se pare că cel mai mare fan al modelului DS420 a fost Regina Mamă Elizabeth Bowes-Lyon, mama Reginei Elisabeta a II-a a Angliei.

DS420 a fost construit pe baza lui Jaguar 420G, iar 420 vine de la capacitatea cilindrică a motorului Jaguar cu șase cilindri în linie: 4,2 litri.

Daimler DS420 a fost folosit și în contexte funerare. Probabil că cel mai cunoscut exemplar este cel care a fost folosit la înmormântarea Prințesei Diana, în anul 1997.

Potrivit inspectorilor de la Registrul Auto Român, mașina a trecut cu brio de testele la care a fost supusă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide