Unde se află, de fapt, primul sediu Tesla din România?

Autor: ProMotor 04 feb. 2021 Știri auto

Americanii de la Tesla deschid, în sfârșit, sediul din România. Această știre este așteptată de multă vreme de către iubitorii de mașini electrice.

Astfel, numele diviziei locale a companiei lui Elon Musk este Tesla Motors România. Aceasta a fost înființată în luna ianuarie a acestui an. Biroul Tesla, primul de la noi din țară, se află în clădirea Central Business Park de pe Calea Șerban Vodă din București, informează Ziarul Financiar.

Sediul Tesla din România se va afla pe Calea Șerban Vodă

De asemenea, la începutul lunii ianuarie 2021, Tesla a actualizat lista orașelor din România unde va construi stații de încărcare pentru mașinile Tesla, așa numitele Superchargers. Potrivit planului Tesla, prima stație ar urma să fie gata în primul trimestru din 2021, în Timișoara. Apoi urmează să deschidă stații în Sibiu, Pitești și București.

Superchargere în Timișoara, Sibiu, Pitești și București

Unde se află, de fapt, primul sediul Tesla din România?

Primele știri despre aceste stații au apărut încă din anul 2018. La acea vreme se zvonea că primele Superchargers vor fi montate în București, Craiova și Brăila. Informațiile erau confirmate pe Twitter, chiar de CEO-ul Elon Musk, într-o discuție online cu un român. Totuși, acum aflăm că planurile s-au schimbat, iar din acea listă a mai rămas doar București.

În decembrie 2020 Tesla angaja personal în România

Potrivit anunțurilor postate pe site-ul propriu pe data de 14 decembrie, Tesla angaja în București persoane pentru postul de Store Manager, Tehnicieni Service, precum și Consultant de Vânzări.

Prezența companiei Tesla la noi în țară fost încurajată de numărul tot mai mare de posesori de mașini Tesla. În 2020 în România au fost înmatriculate aproximativ 60 de unități Tesla, în condițiile în care la noi în țară nu există showroom și nici service pentru această marcă.

În luna ianuarie 2021, la noi în țară au fost înmatriculate trei mașini Tesla: două unități Tesla Model 3 și o unitate Tesla Model S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla.com



Comentarii
Inchide