Unde se vând cele mai ieftine mașini la mâna a doua din Europa. Germania, Olanda sau Franța?

Autor: Radu Țuțulan 19 sept. 2023 Știri auto

Acest top al țărilor din Europa unde se vând cele mai ieftine mașini la mâna a doua include Germania, Olanda și Franța, dar și în România se găsesc mașini uzate ieftine.

De zeci de ani, Germania este pentru români principala sursă de vehicule second-hand. Sute de mii de mașini uzate sunt importate anual din această țară.

Mulți preferă mașinile nemțești, pentru că majoritatea sunt fiabile, îgrijite și…accesibile. Dar nemții nu sunt singurii care vând ieftin mașinile la mâna a doua.

Unde se vând cele mai ieftine mașini la mâna a doua

O analiză realizată de expatrist.com arată că Italia, Olanda și Franța sunt printre țările unde se vând cele mai ieftine mașini la mâna a doua.

Iar diferența de preț poate fi chiar și cu 30% mai mică decât în alte state.

De exemplu, cei care au analizat piețele de mașini second-hand, arată în Olanda e cel mai bun preț. Aici, prețul mediu al unei mașini este de aproximativ 15.650 de euro.

Pe locul doi în acest clasament se află, surprinzător, Franța. Unde prețul mediu pentru un vehicul este de aproximativ 15.820 de euro.

Iar podiumul e completat de Italia. În acest stat, prețul mediu al unei mașini la mâna a doua este de 16.390 de euro.

Și în România poți cumpăra mașini la mâna a doua ieftine

Am făcut o analiză a două dintre cele mai populare mașini: Dacia și Volkswagen. De la Dacia am ales modelul Sandero, iar de la VW am analizat Golf.

Practic, am căutat aceste modele pe cele mai importante site-uri de mașini SH din Germania, România și Franța. Am ales ca an de fabricație 2020. Și am comparat doar cele mai ieftine vehicule puse în vânzare, care să nu fi fost accidentate.

Clasament în funcție de preț, pentru VW Golf:

  • Germania – 10.600 euro
  • România – 11.300 euro
  • Franța – 12.500 euro

Clasament în funcție de preț, pentru Dacia Sandero:

  • Germania – 6.300 euro
  • Franța – 7.000 euro
  • România – 7.350 euro

Desigur, prețurile pot varia în funcție de foarte mulți factori. Numărul de kilometri, tipul de combustibil, chiar și perioada anului în care se vinde mașina. În plus, dealerii auto au și un comision, care urcă prețul mașinii cu câteva sute de euro cel puțin.

Iar dacă întâlniți o ofertă care pare incredibil de bună, ar fi bine să o refuzați. De exemplu o mașină care e cu câteva mii de euro mai ieftină decât alte modele similare, este foarte probabil să fie furată sau să aibă defecte ascunse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide