Urban eTruck, primul camion electric produs de Mercedes – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto

 


Înainte ca Salonul Auto de la Paris să îşi deschidă porţile, Mercedes-Benz a prezentat camionul electric Urban eTruck.

Realizat exclusiv pentru a funcţiona cu energie electrică, Urban eTruck oferă o privire în viitorul industriei camioanelor, în condiţiile în care vehiculele cu motoare cu ardere internă pot fi în curând interzise sau puternic restricţionate.

Puterea lui eTruck vine din cele două motoare ce livreze 250 de kW (339 de CP) şi, mai important, un cuplu de 999 Nm. Pachetele de baterii litiu-ion iau forma a trei module individuale care, combinte, oferă o capacitate totală de 212 de kWh. Acest lucru permite vehiculului să se deplaseze până la 200 de km (124 mile), pe o singură încărcare. Un sistem de frânare recuperativă a fost, de asemenea pusă în aplicare pentru a ajuta bateriile.

Ca şi în cazul altor produse recente la Mercedes, eTruck se concentrează în mare măsură pe tehnologiile avansate. Cabina este dotată cu un display central de 12.3 inch, prezentând toate informaţiile vitale ale vehiculului, precum şi furnizarea de servicii de navigaţie, inclusiv hărţi tridimensionale. Un afişaj proeminent arată capacitatea bateriei, asigurând în permanenţă şoferul despre câţi kilometri mai poate duce acumulatoruli.

GALERIE FOTO

Sursă: Carscoops.com
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide