Urmărire ca în filme cu o mașină Google Street View în Statele Unite

Autor: Adrian Somai 06 aug. 2023 Știri auto

Mașinile Google Street View parcurg zilnic zeci de kilometri pentru a capta imaginile stradale pe care mai apoi miliarde de oameni le pot vedea atunci când folosesc aplicația Google Maps. Încălcarea din când în când a anumitor reguli de circulație și încasarea amenzilor aferente este inevitabilă pentru șoferii acestor mașini, însă un șofer al unei mașini Google Street View din Indiana a dus lucrurile la un cu totul și cu totul alt nivel.

Un ofițer de poliție din Middletown l-a prins pe Coleman Ferguson, care conducea o mașină Google Street View cu camere de 360 de grade montate pe acoperiș, cu peste 160 km/h în apropiere de liceul Shenandoah High School, pe US 36.

Potrivit AutoEvolution, limita de viteză în regiune este de 88 km/h, echivalentul a 55 mile/h. Ofițerul s-a angajat astfel într-o urmărire de zile mari, solicitând vehiculului Google să oprească. Ferguson a menținut viteza mare și, în cele din urmă, a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Urmărirea s-a încheiat rapid, odată ce angajatul Google a încercat să vireze spre sud în apropiere de Pendleton, Indiana. El a observat că un pod era scos din funcțiune, ceea ce l-a făcut să creadă că s-ar putea face nevăzut folosind o altă rută în ultimul moment. Din cauza virajului brusc, șoferul a pierdut controlul mașinii și a intrat într-o curte, rămânând în cele din urmă blocat într-un pârâu.

Șoferul Google a fost arestat după ce a refuzat să oprească

Polițiștii l-au luat pe șofer în custodie și l-au transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. El este acum arestat pentru faptul că nu a cooperat cu autoritățile, încercând să fugă de poliție după ce a fost tras pe dreapta. Șoferul le-a spus mai apoi polițiștilor că a avut un motiv pentru care a refuzat să oprească mașina, fiind speriat de ceea ce avea să se întâmple după ce ar fi oprit.

Oficialii Google nu au comentat această situație în niciun fel până în momentul de față. Ținând cont însă de cele întâmplate, cel mai probabil este că șoferul își va pierde locul de muncă pe care l-a avut până în urmă cu câteva zile!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Middletown Police Department


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide