Următoarea generație a sistemului de operare Mercedes-Benz are un asistent virtual cu AI

Autor: Marius Vișan 09 ian. 2024 Știri auto
Următoarea generație a sistemului de operare Mercedes-Benz are un asistent virtual cu AI

Mercedes-Benz se pregătește să introducă cel mai nou sistem de operare al său, denumit MB.OS. Acesta și-a făcut debutul la CES 2024, iar principalele modificări aduse ar fi asistentul virtual AI, precum și o varietate de aplicații audio și de jocuri, scrie Carscoops.com.

Noul sistem de infotainment MB.OS va fi introdus pe o versiune de serie a lui Mercedes-Benz Concept CLA-Class și va fi implementat apoi pe o suită de alte modele bazate pe arhitectura modulară Mercedes-Benz (MMA).

Una dintre caracteristicile cheie ale noului sistem de operare este implementarea noului asistent virtual MBUX. Oficialii germani spun că acesta oferă cea mai „asemănătoare interfață cu cea umană” dintre toate sistemele Mercedes-Benz și utilizează inteligența artificială (AI) generativă și inteligența proactivă.

Potrivit constructorului auto, asistentul virtual MBUX poate oferi „sugestii utile bazate pe comportamentul învățat …” cum ar fi redarea celor mai recente știri dimineața sau pornirea programului de masaj preferat al șoferului la sfârșitul unei zile de lucru.

MB.OS și-a făcut debutul la CES 2024

Acest asistent respectă patru așa-numite „trăsături de personalitate” și are ca scop să reproducă o conversație cu un prieten. Astfel, nu mai este nevoie să fie rostit cuvântul cheie „Hei, Mercedes” pentru a iniția asistența, iar sistemul poate răspunde la întrebări prestabilite. Asistentul virtual MBUX folosește un avatar pe ecranul central de infotainment pentru a exprima diferite stări de spirit, cum ar fi atunci când este calm sau entuziasmat.

Noul MB.OS aduce și un nou sistem de navigație MBUX Surround. Această configurație folosește o grafică 3D avansată pentru a le oferi pasagerilor o hartă detaliată și poate afișa diferite tipuri de trafic, alcătuit din mașini, camioane, furgonete, bicicliști sau chiar pietoni aflați în apropierea drumului. În plus, sistemul suprapune ghidarea pe traseu pe ecran pentru a face navigarea mai ușoară.

Mercedes a integrat aplicațiile Audible și Amazon Music în sistemul multimedia. În cazul unei melodii compatibile cu tehnologia Dolby Atmos, sistemul audio va sincroniza automat boxele, lumina ambientală și diverse elemente mobile din scaune, pentru o experiență completă.

MB.OS va găzdui servicii de streaming video îmbunătățite cu serviciul RIDEVU de la Sony Pictures Entertainment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide