Uzina Kia din Slovacia a produs peste 4 milioane de automobile

Autor: Marius Vișan 25 mai 2021 Știri auto
Uzina Kia din Slovacia a produs peste 4 milioane de automobile

Uzină Kia din Slovacia a marcat o etapă importantă în istoria mărcii, după ce facilitatea a produs al patrulea milion de automobile, un model Kia Sportage, ieșit săptămâna aceasta de pe linia de producție.

Baza europeană Kia de lângă Žilina, Slovacia, a început producția de masă în 2006 și a acționat ca ”trambulină” pentru expansiunea Kia în Europa. Primele automobile au fost membre ale familiei Kia Ceed, o gamă de modele care continuă să fie desenată, proiectată și fabricată în Europa special pentru a atrage clienții de pe Bătrânul Continent.

Gama Ceed a fost introdusă în același timp cu garanția Kia de șapte ani, unică în industrie, iar această combinație câștigătoare a catapultat brandul Kia în categoria producătorilor de masa din piața europeană.

Kia Slovacia a produs primul său milion de automobile în 2012

Apoi, la fiecare trei ani, a adăugat încă un milion de automobile la statistica de producție. Acum, 9 ani mai târziu, patru milioane de mașini au ieșit de pe linia de producție de 7,5 kilometri lungime, capabilă să producă simultan opt modele diferite.

În prezent, acoperă fabricarea tuturor membrilor familiei Ceed, compusă din Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed și sistemele de propulsie plug-in hybrid ale versiunilor Ceed Sportswagon și XCeed. Fabrica este, de asemenea, responsabilă pentru producerea a trei generații ale modelului Sportage, inclusiv variantele mild-hybrid.

Fabrica este acum unul dintre principalii producători și exportatori din Slovacia, care angajează o forță de muncă de 3.700 de persoane, asistată de roboți. O investiție recentă de 70 de milioane de euro permite fabricii să producă și să asambleze noi motoare pe benzină ca răspuns la cererile în schimbare ale pieței.

Kia va construi acum motoare pe benzină cu capacitate mică, compatibile cu sistemele hibride, pe trei linii de producție, a patra fiind dedicată celui mai recent motor diesel ”Smartstream” de 1,6 litri al mărcii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide