Va fi Dacia Citadine cea mai ieftină maşină Dacia?

Autor: Oraan Mărculescu 24 nov. 2011 Știri auto
Va fi Dacia Citadine cea mai ieftină maşină Dacia?

Recent, francezii de la Renault ar fi declarat că intenţionează să producă o maşină de 2.500 euro, deci mult mai ieftină chiar şi decât Dacia Logan şi Sandero, afirmându-şi astfel intenţiile de a intra pe piaţa maşinilor ultra-low-cost, unde momentan activează doar Tata Nano, cunoscută drept cea mai ieftină maşină din lume.

Noi, la ProMotor, am avansat această ipoteză, a unei Dacia mini, de acum câţiva ani, ba chiar am adus şi destule argumente în sprijinul unei maşini Dacia de 2.500 euro. Însă germanii de la Auto Bild se pare că sunt mai realişti, aşa încât vin cu o altă propunere: Dacia Citadine – VEZI AICI RANDĂRILE.

Conform publicaţiei germane, noua Dacia Citadine va fi o maşină de oraş cu o lungime de circa 3,5 metri, adică un concurent direct pentru Volkswagen Up! (concurenţă pe care am adus-o şi noi în discuţie). Interesant, randările înfăţişează un model cu 5 uşi, nu cu doar trei, cum are Renault Twingo, pe care germanii afirmă că va fi bazată noua Dacia Citadine.

Ca aspect, randarea Auto Bild cu Dacia Citadine credem că ar trebui updatată, calandrul noii Dacia Lodgy arătându-ne destul de clar care este viitorul imaginii de marcă Dacia. Noul model mini Dacia ar urma să apară pe piaţă în 2015, pentru un preţ de pornire estimat la doar 6.500 euro în Germania – ceea ce, la noi, ar putea însemna un preţ de bază sub 5.000 euro.

Voi ce credeţi:

VA EXISTA UN MODEL DACIA CITADINE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide