Vânzările Alpine continuă să crească în prima jumătate a lui 2022

Autor: Marius Vișan 20 iul. 2022 Știri auto

Alpine s-a bucurat de o creștere a vânzărilor pentru primul semestru al anului 2022. Brandul înregistrează o creștere accelerată cu mai multe lansări și o rețea în expansiune în Franța și la nivel internațional.

Alpine a înregistrat o primă jumătate a anului 2022 excelentă, cu o creștere a vânzărilor de 70,8% (1.710 de unități vândute în întreaga lume).

Spania a înregistrat cea mai puternică evoluție, cu +193,3%, urmată de Austria (+115,4%), Germania (+81,7%) și Franța (+81,5%).

Comenzile pentru modelul A110 s-au dublat în primul semestru, indicând o tendință susținută care a determinat uzina Alpine Dieppe Jean Rédélé să-și mărească rata de producție. Pentru a crește producția de la 16 la 18 vehicule pe zi din septembrie 2022, Alpine a demarat un proces de recrutare.

În plus, Alpine continuă să se extindă în Europa odată cu sosirea mărcii în două noi țări: Slovenia și-a deschis primul centru Alpine în martie și Republica Cehă în iunie, la Praga.

Rețeaua Alpine continuă să se extindă în general, cu 22 de centre noi deschise, ajungând la un total de 122 de locații în întreaga lume. Odată cu adăugarea de noi teritorii, această creștere va continua în al doilea semestru al anului 2022.

A110 a fost în centrul atenției cu nu mai puțin de trei ediții speciale

A110 South Beach Colorway a fost dezvăluit la Miami F1 Grand Prix;
A110 GT J. Rédélé a fost prezentat în exclusivitate tuturor fanilorcomunității adunate la Dieppe cu ocazia sărbătoririi centenarului fondatorului Alpine. Evenimentul a reunit peste 1.100 de vehicule la sediul istoric almărcii;
-A110 Tour de Corse 75 a fost dezvăluit la mijlocul lunii iunie și prezentat laGoodwood Festival of Speed alături de ilustrul său predecesor.

Aceste modele s-au bucurat de succes, cu 75 de unităţi A110 GTJ. Rédélé și Tour de Corse au fost vândute în Europa în doar câteva minute!.

Calendarul sportiv și viitoarele modele promit un al doilea semestru la fel de interesant pentru marca Alpine.

”Alpine a înregistrat o performanță remarcabilă a vânzărilor în primul semestru, în ciuda contextului economic dificil. În ultimele 18luni, marca a avut o dinamică viguroasă prin restructurare, dezvoltare comercială și introducerea de noi modele. Aceste rezultate evidențiază profesionalismul și implicarea tuturor partenerilor din rețeaua Alpine. Toate echipele vor continua să consolideze acest progres în următoarele luni”, declară Laurent Rossi, CEO al companiei Alpine.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide