Vânzările companiei Renault s-au redus cu peste 25% în perioada de restricții

Autor: ProMotor 01 aug. 2020 Știri auto

Renault este cel mai mare investitor din România, deţinând Automobile Dacia, cea mai mare companie auto din ţară.

Pierderile înregistrate de grupul francez aduc în prim plan provocările cu care se confruntă acesta, care se concentrează acum pe reducerea costurilor şi pe îmbunătăţirea relaţiilor cu Nissan. Principalul obiectiv al companiei pentru 2020 este reducerea costurilor.

„Chiar dacă ne confrunăm cu această problemă, acesta nu este sfârşitul. Am încredere că această companie deţine toate instrumentele necesare pentru a îşi reveni”, a declarat noul CEO al Renault, Luca de Meo, scrie Mediafax.

Vânzările Renault a scăzut cu 25% din cauza pandemiei

Vânzările companiei s-au redus cu peste 25% în perioada de restricţii, atunci când showroom-urile şi fabricile auto au fost închise din cauza pandemiei. Pe lângă această problemă, Renault se confruntă şi cu pierderile înregistrate de Nissan, unde deţine o participaţie de 43%. Nissan a refuzat să ofere companiei franceze dividende, fapt ce ar fi dus la o creştere semnificativă a veniturilor.

În mai, Renault a anunţat o schemă de reducere a costurilor, care presupune eliminarea a peste 14.000 de locuri de muncă şi reducerea capacităţii de producţie cu aproape 5%, în acest fel sperând să economisească peste 2 miliarde de euro, din care 600 de milioane în acest an.

Statul francez, cel mai mare acţionar al Renault, a oferit companiei un sprijin guvernamental de 5 miliarde de euro.

Renault este lider de piață în România pe segmentul mașinilor electrice

Chiar dacă epidemia de COVID-19 a afectat întreaga piața auto, Renault reușește să își consolideze poziția de lider în segmentul vehiculelor electrice (EV) în România.

Piața modelelor EV a înregistrat în primele 6 luni ale anului o creștere de 27% față de aceeași perioadă în 2019, în special datorită unui număr tot mai mare de concurenți. Astfel Renault reușește să câștige o cotă de piață semnificativă de 44%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide