Vânzările Nissan au scăzut dramatic în 2022 pe toate piețele internaționale

Autor: Adrian Somai 31 ian. 2023 Știri auto

Anul 2022 s-a dovedit a fi un an dificil pentru întreaga industrie auto, Nissan fiind unul dintre constructorii cei mai afectați de problemele globale apărute. Potrivit cifrelor prezentate la începutul acestei săptămâni, Nissan a înregistrat un declin semnificativ din punct de vedere atât al vânzărilor, cât și al cifrei de producție globale.

Nissan a dezamăgit la toate capitolele în 2022, înregistrând o cifră de vânzări de doar 3.22 milioane de vehicule comercializate la nivel mondial, ceea ce înseamnă o scădere cu nu mai puțin de 20.7% în raport cu anul precedent. În plus, producătorul nipon a raportat o scădere semnificativă pe toate piețele importante pe care activează.

Peste Ocean, Nissan a comercializat în 2022 mai puțin de 730.000 de mașini, în scădere cu mai bine de 25% față de anul precedent. Nu cu mulți ani în urmă, piața din Statele Unite era cea mai importantă piață de desfacere pentru Nissan din întreaga lume. La nivel european, vânzările Nissan au scăzut cu 23.1%, până la puțin peste 286.000 de autovehicule.

Scăderea vânzărilor, cauzată de scăderea producției

Lucrurile nu au mers mai bine pentru Nissan nici în China, vânzările de acolo scăzând cu peste 22 de procente. Mai exact, este vorba despre o scădere a vânzărilor cu aproximativ 350.000 de vehicule, o cifră considerabilă. În total, vânzările de pe piețele externe, care pentru Nissan reprezintă peste 80% din livrări, au scăzut cu 23.2%.

Scăderea producției reprezintă una dintre cauzele care au dus la această scădere semnificativă a vânzărilor în 2022. Potrivit Motor1, producția globală a constructorului nipon a scăzut cu aproape 10%. Mai exact, vorbim despre un volum total de 3.25 milioane de automobile ieșite de pe porțile uzinelor Nissan în 2022, cu 230.000 mai puține decât în 2021. În aceste condiții, anul 2023 se anunță un an cu extrem de multe provocări pe toate planurile pentru cei de la Nissan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide