Vauxhall/Opel elimină din gamă modelul Insignia. Succesorul va fi electric și va sosi în 2026

Autor: Mihai Morcovescu 17 mai 2022 Știri auto

La doar doi ani de la lansarea versiunii cu facelift, modelul Vauxhall/Opel Insignia a fost eliminat din ofertă pe piața din Marea Britanie. Cu toate acestea, sedanul de clasă medie va continua să fie comercializat în Europa și pe alte piețe până în 2026, când va debuta succesorul complet electric al acestuia.

Numele Insignia va fi preluat de un crossover cu emisii zero

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Actuala generație Vauxhall/Opel Insignia a fost lansată în 2016. trei ani mai târziu a primit un binemeritat facelift. Este singurul model rămas din gama germanilor înainte de fuziunea mărcii cu Grupul PSA. Este disponibil în versiunile de caroserie Grand Sport și break, dar și într-o variantă crossover cu gardă la sol înaltă și în varianta sportivă GSi.

„Vauxhall/Opel Insignia nu va mai fi disponibil la vânzare. Vom onora toate comenzile din acest moment, însă nu există nici un plan pe termen scurt pentru a-l înlocui imediat”, a declarat directorul general Vauxhall/Opel, Paul Willcox.

Decizia a fost luată în conformitate cu tendințele pieței din Marea Britanie. Tot mai mulți clienți migrează către SUV-uri și crossovere. O altă cauză o reprezintă strategia de electrificare a producătorului german. Acesta și-a propus să electrifice întreaga gamă de modele până în 2024. Oficialii mărcii din Rüsselsheim vor ca până în 2028 să comercializeze exclusiv modele electrice.

Acum nu se mai primesc comenzi noi pentru Insignia, care a și fost eliminat din configuratorul britanic. Modelul va continua să fie produs până în toamnă pentru a putea fi onorate comenzile existente. Producția și vânzările Insignia nu vor fi afectate pe piețele din Europa și din alte țări.

Insignia este cel de-al doilea automobil care părăsește Marea Britanie. Ford a oprit în acest an vânzările modelului Mondeo după ce, recent, noua generație și-a făcut debutul în China. Cândva, cele două sedanuri de clasă medie au fost printre cele mai bine vândute pe această piață. Dispariția lor este semn clar al regresului înregistrat de acest segment în Insulă.

Numele Insignia nu va dispărea, însă, pentru că Vauxhall/Opel va lansa un succesor cu acest nume cel mai târziu în 2026. Acesta va fi un crossover premium cu emisii zero și va fi produs la fabrica Grupului Stellantis din Italia.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide