Vehiculul blindat Marauder a primit un facelift – VIDEO

Autor: Marius Vișan 04 sept. 2022 Știri auto

Siguranța este un factor cheie în anumite zone ale lumii, aceasta fiind mai importantă decât consumul de combustibil, autonomia, numărul de sisteme de asistență la conducere, accelerația de la 0 la 100 km/h sau viteza maximă.

Un exemplu perfect în acest sens este un vehicul blindat de teren numit Marauder Mark 2, fabricat de Paramount Group, o companie sud-africană. Este evident că o mașină de acest tip, dacă mai poate fi numită mașină, își va găsi locul în serviciul forțelor armate.

Marauder Mark 2 are un preț destul de piperat: 485.000 de dolari (aproximativ 486,000 de euro), acesta reprezintă prețul unui Rolls-Royce Phantom nou. Firește, nu are nici pe departe același nivel de lux ca Phantom, dar, fără îndoială, punctează în domeniul siguranței, dar și în privința aspectului său intimidant.

Marauder Mark 2 este pregătit pentru orice

Caroseria are protecție balistică și poate face față la diferite tipuri de explozibili. Șasiul rezistă și el la așa-numitele dispozitive explozive improvizate. Din nefericire, interiorul nu este prevăzut cu elemente de design din lemn de nuc, scaune acoperite cu piele de vacă scoțiană, și cu atât mai puțin nu are sute de fibre optice în tavan pentru a imita cerul instelat. Pe de altă parte, găsim un radio pentru a comunica cu persoanele aflate în spatele geamului de 90 de milimetri grosime.

Marauder Mark 2 are o cutie de viteze cu reductor, mecanism de blocare a diferențialului și un compresor pentru reumflarea anvelopelor. În spatele scaunelor există suporturi pentru puști de asalt.

Așadar, dacă sunteți un lider al forțelor armate sau un politician de rang înalt dintr-o zonă de război, Marauder Mark 2 este mijlocul de transport perfect pentru dumneavoastră. În plus, puteți plăti extra pentru o conversie într-o ambulanță blindată sau o versiune complet pregătită pentru luptă, cu o armă montată pe acoperiș.

VIDEO

Marauder a fost supranumit „Cel mai de neoprit vehicul din lume” de către Top Gear. Iată cum arăta un test drive cu acest model în anul 2011.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Paramount Group - YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide