Versiunea de serie a lui VW ID.Buzz va fi dezvăluită pe 9 martie (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 07 ian. 2022 Știri auto

Volkswagen a anunțat oficial că va lansa versiunea de producție a noului monovolum electric ID.Buzz pe data de 9 martie. Anunțul a fost făcut printr-o postare făcută pe contul personal de Twitter de CEO-ul Herbert Diess.

ID.Buzz este o reinterpretare modernă a celebrului model Type 2, lansat pentru prima dată în anul 1949  În funcție de tipul de caroserie, acesta s-a numit Transporter, Kombi sau Microbus. Informal, în Germania s-a numit Bulli, în SUA a purtat denumirea de Bus, iar în Marea Britanie a fost numit Camper.

Volkswagen ID.Buzz va avea o versiune de 300 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Legenda se întoarce pe 03/09/22”. Acesta este mesajul care însoțește postarea boss-ului de la Volkswagen. Aceasta constă într-un scurt filmuleț în care ID-Buzz este „desenat” în doar 15 secunde.

Viitorul VW ID.Buzz este bazat pe aceeași platformă modulară pentru vehiculele electrice (MEB) ca Volkswagen ID.4. De aceea, din punct de vedere vizual, camperul germanilor ar trebui să preia elemente estetice de la crossover, precum și sistemul de propulsie.

Asta ar însemna ca versiunea entry-level să primească un motor electric montat posterior. Acesta va genera 204 CP și 310 Nm de cuplu. De asemenea, va exista și un model cu tracțiune integrală AWD cu două unități electrice. Puterea combinată va fi de 300 CP, iar cuplul va fi de 459 Nm.

La capitolul autonomie, ID.Buzz în versiune de top va primi o baterie de circa 100 kWh. Aceasta i-ar fi suficientă monovolumului german să parcurgă în jur de 500 km cu o singură încărcare. Celelalte modele vor dispune de acumulatori mai mici, cu capacități cuprinse între 48 și 110 kWh.

Noul VW ID.Buzz va fi produs la uzina din Hanovra. Debutul producției nu a fost încă fixat. După dezvăluire, germanii vor anunța și prețurile.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide