Veste bună pentru bucureșteni: Se reiau lucrările la pasajul Doamna Ghica

Autor: George Cristea 07 apr. 2021 Știri auto

Proiectul de buget pentru 2021 pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei aduce o veste bună pentru bucureșteni: se reiau lucrările la pasajul Doamna Ghica, după ce acesta a fost abandonat în ultimele trei luni.

Intră în Galeria FOTO

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat miercuri lansarea în dezbatere publică a proiectului de buget pentru 2021. Acesta prevede, printre altele, reluarea lucrărilor la pasajul Doamna Ghica, început de administrația Firea dar abandonat în ultimele luni din lipsă de fonduri. De asemenea, vor fi alocați bani pentru continuarea proiectelor de infrastructură aflate în derulare, dar și pentru semaforizarea inteligentă a Bucureștiului.

„E un buget care face curăţenie în primărie şi pregăteşte construcţia Noului Bucureşti. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reuşit să deblocăm investiţiile şi să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală”, a spus Nicuşor Dan, despre proiectul de buget pe 2021, lansat miercuri în dezbatere publică.

Proiectul bugetului pe 2021 prevede reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, lucrare pentru care vor fi alocate 39 de milioane de lei. Adiacent, vor fi finalizate lucrurile la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot în sectorul 2. De asemenea, vor fi continuate lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea, unde vor fi alocate 40 de milioane de lei şi plătite în plus 7 milioane de lei în contul datoriilor.

Se reiau lucrările la pasajul Doamna Ghica. Ce alte proiecte primesc finanțare în 2021

O altă măsură prevăzută în bugetul pe anul acesta și care este menită să contribuie la descongestionarea traficului în Capitală este demararea proiectului pentru semaforizarea inteligentă în Bucureşti. Nicuşor Dan susţine că 30% din buget (aproximativ 2,2 miliarde de lei) merge pentru cheltuieli de dezvoltare şi investiţii, în timp ce, conform execuţiei bugetare aferentă anului 2020, fosta administraţie a avut doar 476 de milioane de lei drept cheltuieli de dezvoltare.

„Eliminăm risipa. De la peste 200 de milioane de lei daţi în 2019 pentru festivaluri şi alte evenimente similare, vom avea în acest an doar câteva milioane de lei, pentru evenimentele de tradiţie ale Capitalei. Plătim datoriile. Facem curăţenie în dezastrul lăsat de fosta conducere a primăriei şi alocăm circa 1 miliard de lei pentru plata vechilor datorii”, a transmis primarul general.

Conform acestuia, în bugetul local sunt planificate venituri de circa 1 miliard de lei din fonduri europene, la care se vor adăuga bani suplimentari din PNRR şi din alte surse UE.

„Introducem bugetul participativ. Alocăm pentru început 2 milioane de lei, ca proiect-pilot, iar bucureştenii vor decide ei înşişi, în urma consultării publice, unde vor merge exact aceşti bani”, a mai spus Nicuşor Dan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide