Veste bună pentru șoferii români care își planifică vacanța în Bulgaria: vinieta se ieftinește de la 1 ianuarie

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Șoferii români care își planifică vacanțe la ski în Bulgaria sau care se gândesc deja la călătoriile către litoralul bulgăresc primesc o veste bună încă de la sfârșitul acestui an, vinieta din țara vecină urmând să se ieftinească începând cu 1 ianuarie. Potrivit Economica, vinieta de Bulgaria va costa 87 de leva (218 lei) pentru un an, respectiv 48 de leva (120 de lei) pentru un trimestru.

Românii care nu au de gând însă să călătorească atât de des în Bulgaria în anul ce urmează au la dispoziție viniete și pe termene mai scurte. Spre exemplu, vinieta de o lună va costa începând din 2023 27 de leva (echivalentul a 68 de lei), cea de o săptămână 13 leva (33 de lei), iar cea valabilă doar pe timpul sfârșitului de săptămână 9 leva (23 de lei). Acestea sunt cele mai bune variante și pentru șoferii care tranzitează țara vecină pentru a merge în Grecia cu mașina.

Taxe mai mici cu 10% în 2023

Potrivit informațiilor venite din Bulgaria, vinietele vor fi în 2023 cu 10% mai ieftine decât în acest an. Scăderea de preț a vinietei începând cu data de 1 ianuarie 2023 nu a fost hotărâtă însă acum, fiind vorba de fapt despre o decizie a Guvernului luată încă din luna iunie.

Autoritățile de la Sofia estimează că încasările pe care le vor avea în 2023 din taxele și tarifele pentru utilizarea rețelei de drumuri vor fi de aproximativ 800 de milioane de leva, majoritatea acestor bani urmând să provină din taxarea vehiculelor cu o masă totală de peste 3.5 tone.

Vinieta poate fi achiziționată la ghișeul amplasat imediat după trecerea graniței și este valabilă din momentul achiziționării. Atenție, pentru a putea conduce pe drumurile publice din Bulgaria, ai nevoie de vinietă, indiferent de destinația finală spre care te îndrepți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide