Informațiile preliminare indică o autonomie record pentru Mercedes-Benz EQS

Autor: George Cristea 02 apr. 2021 Știri auto

Informațiile preliminare indică o autonomie record pentru Mercedes-Benz EQS, care urmează să fie livrat clienților în luna august. „Zilele în care ne temeam pentru autonomie au luat sfârșit odată pentru totdeauna”, au anunțat oficialii mărcii.

Intră în Galeria FOTO

Mercedes-Benz a anunțat rezultatele preliminare  în ceea ce privește autonomia viitoarei nave amiral electrice a gamei EQ. Valoarea este cea mai mare atinsă vreodată de un model electric de serie și depășește semnificativ estimările anterioare.

Astfel, Mercedes-Benz EQS oferă o autonomie de până la 770 kilometri în ciclul european WLTP. Estimări anterioare ale germanilor punea această valoare, pentru modelul echipat cu baterii de 108 kWh, la „peste 700 de kilometri”. Chiar și așa, această estimare a semănat neîncredere, având în vedere că cele mai bune performanțe în acest domeniu abia depășesc 600 de kilometri (Tesla Model S Long Range are o autonomie de 610 km în ciclul WLTP).

Autonomie record pentru Mercedes-Benz EQS: Cum s-au descurcat germanii mai bine decât Tesla

Ei bine, se pare că germanii au fost mai degrabă conservatori când au estimat autonomia lui EQS. Cei 770 km de autonomie indică o eficiență energetică impresionantă a viitorului model electric. Astfel, consumul mediu de energie ar trebui să fie de circa 14 kWh/100 km, semnificativ mai bun decât al multor modele de pe piață.

Unul dintre motivele care au contribuit la performanțele stelare ale lui EQS în termeni de autonomie și consum au legătură cu noua platformă electrică MEA, extrem de eficientă. În plus, bateria mare și coeficientul aerodinamic impresionant, de numai 0,20, au ajutat la obținerea acestui record de autonomie.

Mercedes-Benz a prezentat recent interiorul viitorului EQS, care a reușit să impresioneze prin noul concept de operare. Ecranul Hyperscreen, care se întinde pe toată lungimea planșei de bord, oferă trei zone de afișare – una pentru panoul de instrumente, una pentru sistemul de infotainment și una pentru nevoile pasagerului din dreapta.

Lansarea oficială a lui Mercedes-Benz EQS este așteptată pentru data de 15 aprilie, în timp livrările la clienți vor începe în luna august.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide